Anadolu Haberler - Türkiye ve Dünya'dan En Doğru Haber Kaynağı  - Son Dakika Haberler, Türkiye Gündemi haberleri
HV
27 NİSAN Cumartesi 22:52

Edine'de Coğrafya Dersi, Türkülerle Renklendi

Okul coğrafya öğretmeni Ali Karapire, türkülerin halk yaşamının görünümlerini, kültürel değerlerini yansıttığını ifade ederek, çeşitli doğal ve beşeri olayları ve bunlara halkın tepkisini de türkülerle öğrenilebileceğini belirtti.

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 30-11-2023 10:27   Güncelleme : 30-11-2023 10:27
Edine'de Coğrafya Dersi, Türkülerle Renklendi

"Türkülerimiz halk bilimi, müzik, halk edebiyatının yanı sıra coğrafya bilimi için de önemli bir çalışma konusunu olmuştur" diyen Karapire, "2018 yılında bu düşünceden yola çıkarak 'Bu coğrafyanın türküleri' adını verdiğimiz türkülerle coğrafya dersini Evrim Kaşıkçı hocamız burada öğrencilerimize vermişti. Çok keyifli bir ders olmuştu. Bugün de Balkan coğrafyasının ayrılmaz parçası göçler konusunu türkülerle işleyecek Evrim Hocamız" dedi. 

Evrim Kaşıkçı ise göç konulu türkülerle renklendirdiği konferansta, Balkanların bugün dünyada yaşanan acıların hepsine sahne olan farklı bir coğrafya olduğunu, günümüzde de Balkanların  farklı milletlerden insanların göç yolları üzerinde bulunduğunu belirterek, 78 harbi sonrası yaşanan göçler, mübadele göçleri, Anadolu’da ki göç hareketleri ile ilgili sunum ve konuşmasını yaparak öğrencilerin sorularını yanıtladı.

Sosyal Bilimler Lisesi Bş.Md.Yrd. Kamil Andıç ise çalışmaya destek veren Dr. Evrim Kaşıkçı’ya teşekkür etti.

Salih DarıcıSalih Darıcı

Salih Darıcı Haberleri, Köşe Yazıları,Yorumları Şanlıurfa Birecik

YORUMLAR