Anadolu Haberler - Türkiye ve Dünya'dan En Doğru Haber Kaynağı  - Son Dakika Haberler, Türkiye Gündemi haberleri
HV
29 NİSAN Pazartesi 00:15

Ehliyet Sınavındaki Joker Adaylar Yakalandı

Birecik'te elektronik ortamda yapılan ehliyet sınavında (e-sınav) 5 aday ile yerlerine 'joker' olarak giren şahıslar yakalandı.

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 27-10-2022 07:23   Güncelleme : 31-10-2022 03:27

Edinilen bilgiye göre Birecik Halk Eğitim Merkezinde bulunan e-sınav salonunda yapılan Motorlu Taşıt Sürücü Adayları Sınavı’nda, salon gözetmenleri tarafından ehliyet sınavına, adayların yerine sınava ‘joker’ olarak giren 5 kişi  yakalandı.

Birecik İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı E-Sınav merkezinde, Ekim ayı içinde kameralı düzenek ile sınava girmek isteyenler İ.S ,İ.Ç ve  A.S İlçe Emniyet Müdürlüğü ile E-Sınavda görevli öğretmenlerin dikkatleri sonucu sınava giremeden yakalandılar.

Ayrıca Ekim ayında başka adayların yerine Joker olarak girmek isteyen M.K ve A.Ç yine sınavda görevli öğretmenlerin dikkati sonucunda yakalandılar

Konu ile ilgili olarak açıklamada bulunan İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehdi Turgut, E- Sınavlarda usulsüzlüğe asla müsaade edilmeyeceğini belirterek 5 şahıs hakkından savcılığa suç duyurusunda bulunduğunu ve özverili çalışmalarından dolayı İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Milli Eğitim Müdürlüğü personel ve öğretmenlerine teşekkürlerini belirtti.

Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren Milli Eğitim Bakanlığı Teşkilat ve Görevlerine İlişkin Kanun'a ilişkin yapılacak yeni düzenleme ile başkasının yerine merkezi bir sınava giren ve "joker" olarak adlandırılan kişiler ile gerçek adaylar, bir yıldan 4 yıla kadar hapis cezası ile yargılanacak.

Salih DarıcıSalih Darıcı

Salih Darıcı Haberleri, Köşe Yazıları,Yorumları Şanlıurfa Birecik

YORUMLAR