Anadolu Haberler - Türkiye ve Dünya'dan En Doğru Haber Kaynağı  - Son Dakika Haberler, Türkiye Gündemi haberleri
HV
02 MAYIS Perşembe 02:15

Gazeteci Saldırısına TBB'den Sert Tepki: Basın Özgürlüğü Savunulmalı

Türk Basın Birliği, Gaziantep Şubesi Başkanı M. Erhan Durukan, İslahiye’nin Sesi Gazetesi’ne yapılan silahlı saldırıyı kınadı ve ifade özgürlüğünün önemine vurgu yaptı, sorumluların cezalandırılmasını talep etti.

ASAYİŞ GÜVENLİK
Giriş Tarihi : 18-04-2024 10:45   Güncelleme : 19-04-2024 10:48
Gazeteci Saldırısına TBB'den Sert Tepki: Basın Özgürlüğü Savunulmalı

M. Erhan Durukan: “Fikir ve ifade özgürlüğüne yapılan saldırılar amacına ulaşamayacaktır”

Türk Basın Birliği (TBB) Gaziantep Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı M. Erhan Durukan İslahiye’nin Sesi Gazetesi’ne yapılan silahlı saldırıyla ilgili bir mesaj yayımladı.

Türk Basın Birliği Gaziantep Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı M. Erhan Durukan İslahiye’nin Sesi Gazetesi’ne yapılan silahlı saldırıyla ilgili olarak, “Fikir ve ifade özgürlüğüne yapılan saldırılar amacına ulaşamayacaktır. Halkın haber alma hakkı, ifade ve basın özgürlüğünün yerine getirilmesi için çalışan medyaya bu tür saldırıların demokrasilerde asla yeri yoktur. Ramazan Bayramı’nda gerçekleştirilen bu saldırıyı, basına, basın mensuplarımıza, haber alma ve ifade özgürlüklerine yönelik tüm müdahaleleri kınıyor, saldırıya uğrayan gazetecilere ‘geçmiş olsun’ diyoruz. Siyasilerden kışkırtıcı söylemler yerine, halka sağduyu çağrısında bulunmalarını istiyoruz. Gaziantep Valiliği’mizden de, olayla ilgili araştırmayı kısa sürede yaptırarak, sorumluları cezalandıracaklarını ümit ediyoruz” dedi. 

Salih DarıcıSalih Darıcı

Salih Darıcı Haberleri, Köşe Yazıları,Yorumları Şanlıurfa Birecik

YORUMLAR