Anadolu Haberler - Türkiye ve Dünya'dan En Doğru Haber Kaynağı  - Son Dakika Haberler, Türkiye Gündemi haberleri
HV
28 MART Perşembe 16:25

GESS Türkiye ilgi görüyor

Tarsus Fuarcılık tarafından bu yıl Vodafone Business’ın Platin Sponsorluğunda düzenlenen GESS Türkiye 2023 başladı.

EKONOMİ
Giriş Tarihi : 24-05-2023 14:42   Güncelleme : 24-05-2023 14:42
GESS Türkiye ilgi görüyor

 Ana sınıfından yüksek öğrenime kadar, eğitimin her kademesine yönelik teknoloji, ürün ve uygulamaların Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’nda bir arada sergilendiği fuar, 26 Mayıs Cuma akşamına kadar gezilebilecek.

DİJİTAL SINIFLAR VE ROBOTİK UYGULAMALAR ÖNE ÇIKIYOR

Dünya çapında düzenlenen GESS fuar ve konferansları serisinin Türkiye ayağı, bu yıl Vodafone Business sponsorluğunda düzenleniyor.

Fuarda; tebeşirli klasik kara tahtaya yazılanı dijital ekrana aktaran yeni nesil akıllı tahtadan, öğretmenlerin ihtiyaç duydukları eğitim materyallerini sınıfta oluşturabilecekleri 3D yazıcı teknolojilerine, eğitimi pekiştiren robotik setlerden yeni nesil dijital sınıflara kadar pek çok teknoloji bir arada sergileniyor.

Fuarın üçüncü günü Hackidhon heyecanı var! Bilişim Garajı tarafından düzenlenen ve öğrencilerin takım çalışması, problem çözme, yaratıcı ve eleştirel düşünme gibi becerilerini geliştirmesine imkan tanıyan Hackidhon yarışması, GESS Türkiye’nin ev sahipliğinde gerçekleşiyor.

50’ye yakın takımın  kendi yaş gruplarında üçer kişilik gruplar halinde katıldığı yarışmanın bu yılki problem sorusu “Sürdürülebilirlik” olacak. Takımlar, bu probleme, donanımsal veya yazılımsal bilişim araçlarını kullanarak uygun çözümler geliştire

Salih DarıcıSalih Darıcı

Salih Darıcı Haberleri, Köşe Yazıları,Yorumları Şanlıurfa Birecik

YORUMLAR