Anadolu Haberler - Türkiye ve Dünya'dan En Doğru Haber Kaynağı  - Son Dakika Haberler, Türkiye Gündemi haberleri
HV
28 NİSAN Pazar 15:34

"Halfeti'de Genç Kız Çocuğuna İstismar İddiası: Şüpheliler Tutuklandı"

Halfeti, Şanlıurfa - Mayıs 2023'te Halfeti ilçesinde yaşanan iddiaya göre, 14 yaşındaki bir kız çocuğuna cinsel istismarda bulundukları iddiasıyla 5 şüpheli gözaltına alındı. İddiaya göre, bu şüpheliler arasında mağdura yardım ettiği ve uyuşturucu temin ettiği öne sürülen 2 kişi de bulunuyordu. Halfeti Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından bu 2 kişi hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

ASAYİŞ GÜVENLİK
Giriş Tarihi : 14-08-2023 20:20   Güncelleme : 14-08-2023 20:28

Yapılan operasyon sonucunda nöbetçi sulh ceza hâkimliğine sevk edilen 5 şüpheliden 4'ü tutuklandı. Diğer bir şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Firar eden 2 kişi hakkında ise yakalama kararı çıkarıldı. Şüpheliler, suçlamaları reddediyor.

Başsavcılığın yürüttüğü soruşturma, mağdur B (14)'ün şikayeti üzerine başlamıştı. İddiaya göre, 5 şüpheli mağdura önce uyuşturucu temin etti ve daha sonra uyuşturucunun etkisiyle ona cinsel istismarda bulundu. Bu istismar olayı video kaydına alındı. Ardından şüpheliler, muhtelif zamanlarda mağdura karşı şantaj yaparak cinsel ilişkiye zorladı ve uyuşturucu temini için maddi talepte bulundu.

Bu olay, Halfeti ilçesindeki gençlerin uyuşturucu bağımlılığının arttığına dair söylentileri yeniden gündeme getirdi. Kaymakamlık ve kolluk kuvvetleri, uyuşturucu madde temin edenleri ilçeden temizleyerek Halfeti'nin suç şehri olmasını engellemek için çaba gösteriyor.

Tutuklama süreci sonucunda 4 kişi cezaevine gönderilirken, 1 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Firar eden 2 kişi hakkında ise savcılık tarafından yakalama kararı çıkarıldı.

Editör: Hüseyin Bozkurt

Salih DarıcıSalih Darıcı

Salih Darıcı Haberleri, Köşe Yazıları,Yorumları Şanlıurfa Birecik

YORUMLAR