Anadolu Haberler - Türkiye ve Dünya'dan En Doğru Haber Kaynağı  - Son Dakika Haberler, Türkiye Gündemi haberleri
HV
02 MAYIS Perşembe 12:04

HIZRAY METRO HATTI İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI

Sosyal medya hesabından paylaşım yapan İstanbul Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul’da yaşayan vatandaşların ulaşım problemini ortadan kaldıracak bir projenin sonuna daha gelindiği müjdesini verdi.

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 19-11-2022 23:50   Güncelleme : 20-11-2022 00:17
HIZRAY METRO HATTI İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI

İstanbul’un Beylikdüzü İlçesi’nden, Sabiha Gökçen Havalimanı’na ulaşacak olan ‘HızRay’ Metro Hattı Projesi’nin yakın bir zamanda halkın erişimine sunulacağını ifade eden İmamoğlu; “İstanbul’un en büyük metro hattı projesini gerçekleştirdik. HızRay, şehri bir uçtan diğer uca bağlayacak” dedi.

74,5 kilometre 53 dakikada tamamlanacak

Bu projenin hayata geçmesiyle beraber 74,5 kilometrelik güzergâh 53 dakikada tamamlanmış olacak. İmamoğlu sosyal medya hesabından, İstanbul’un doğusu ile batısını bağlayacak olan HızRay Projesi’ne ilişkin bir de video paylaştı. Yapılan açıklamaya göre İstanbul’un hızlı toplu taşıma araçları içerisinde olan bu proje, toplamda 13 istasyondan oluşacak ve bu hat Boğaz geçişini tek tüp tünelle gerçekleştirecek.

Maksimum işletme hızı 140km/saat

Raylı Sistemler Projeler Müdür Yardımcısı Setenay Uludağ; “HızRay’da maksimum işletme hızımız 140km/saat olacak, yani ortalama saatte 90 kilometreye tekabül ediyor” ifadelerini kullandı.

Fatma AydınFatma Aydın

Fatma Aydın Haberleri,Köşe Yazıları ve Yorumları

YORUMLAR