Anadolu Haberler - Türkiye ve Dünya'dan En Doğru Haber Kaynağı  - Son Dakika Haberler, Türkiye Gündemi haberleri
HV
28 NİSAN Pazar 08:57

İstanbul'da Yaşayan Bir Kişi Nadir Görülen Bir Hastalığa Yakalandı

Halk arasında “köpek kisti” de denilen hidatik kistinin karın boşluğuna yayıldığını öğrenen 58 yaşındaki Sinan Buyurman, Dr. Öğr. Üyesi Kağan Gökçe tarafından İstanbul'da başarıyla gerçekleşen operasyon sonrası sağlığına kavuştu.

SAĞLIK
Giriş Tarihi : 26-03-2023 16:16   Güncelleme : 28-03-2023 05:41
İstanbul'da Yaşayan Bir Kişi Nadir Görülen Bir Hastalığa Yakalandı

 İstanbul Maltepe’de yaşayan 58 yaşındaki, Sinan Buyurman kendi eliyle karın boşluğunda bir sertlik keşfetti.

Bu sertlikle beraber ağrının da hafif belirti vermesiyle hastaneye başvuran Sinan Buyurman, dünyada çok nadir görülen, çoğunlukla hayvanlardan bulaşan bir hastalığa yakalandığını öğrendi.

Karın boşluğunda küçük bir sertlik ve hafif ağrı şikayetiyle hastaneye başvuran Sinan Buyurman (58), vücudunda tedavi edilmezse sonucun ölümcül olabilecek bir kist olduğunu öğrendi.

Tedavi için birçok hastaneye muayene olan Buyurman, “Birçok hastaneye gittim ama operasyon yapmadılar. İstanbul Okan Üniversitesi Hastanesi’nden Kağan hocayı önerdiler. Biz de buraya geldik. Bir gün sol kalça kemiğimin üzerinde elime bir sertlik geldi, çok hafif de bir ağrım vardı ama çok can sıkıcı değildi. Bir hastaneye görüneyim dedim. Kist sadece sol karın boşluğu değil, sırtım da dahil tüm karın boşluğuma yayılmış” dedi.

“BU HASTALIĞA SAHİP ÜÇÜNCÜ KİŞİYMİŞİM”

Bu hastalığın çok nadir görüldüğünü söyleyen Buyurman, ”Doktor bu hastalığın çok nadir görüldüğünü ve hatta dünyada bu kiste karın bölgesinde sahip olan üçüncü kişi olduğumu söyledi. Kist her yere yayılmış eğer biraz daha geç kalsaydım yürüyememe riskim bile varmış. Aslında kırsal bölgelerde yaşayan insanlarda daha yaygın olarak görülen bu hastalık genellikle akciğer, karaciğer ve beyinde görülürmüş. Ama bende en nadir bölge olan karın boşluğunda çıktı, kader işte” diye konuştu. Sinan Buyurman’ın eşi Nuran Buyurman, ”Çok nadir görülen bir hastalıkmış, çok meşhur bir kistimiz var” diye eklemelerde bulundu.

“VÜCUDUN BU BÖLGELERİNE AYNI ANDA YERLEŞEN KİST NADİR GÖRÜLÜR”

Hastalığa dair açıklamalarda bulunan Dr. Öğr. Üyesi Kağan Gökçe, “Hastamızda kistin yerleşim gösterdiği bölgeler karın zarı arkası, karın duvarı bölgesi, pelvis ve kasık bölgesi.  Bu bölgelere yerleşen kistte çok büyük bir hidatik hastalık mevcut. Tüm bu bölgelere aynı anda yerleşen kist hidatik oldukça nadirdir. Vakamızda bu kist oldukça inatçı bir şekilde bacağa giden sinir ve damarları, hastanın omurga kemiğini, leğen kemiğini ve bel kaslarını tutmaktaydı. Başarılı bir operasyonla tüm kistik bulgular vücuttan çıkartıldı. Ameliyat sonrası yapılan tomografik incelemede geride hiçbir lezyon kalmadığı gözlendi. Operasyondan sonra 1 gece yoğun bakımda tedavi ve gözlem altında tutulan hastamız sonrasında Genel Cerrahi servisinde takip edildi ve ameliyatın 4. günü taburcu oldu” diye belirtti.

Sinan Buyurman, a 58-year-old resident of Maltepe, Istanbul, discovered a hardness in his abdominal cavity and went to the hospital when he felt mild pain along with it. He learned that he had contracted a disease that is very rare in the world and mostly transmitted by animals. The cyst in his body, which could be fatal if left untreated, was discovered during his examination.

Buyurman visited many hospitals for treatment but was not operated on until he was recommended to Dr. Kağan at Istanbul Okan University Hospital. He explained that he had a small hardness on his left hip bone one day and a slight pain, which was not very bothersome, so he decided to see a doctor. He found out that the cyst had spread throughout his abdominal cavity, including his back. This disease is rare and is usually found in rural areas. It is often seen in the lungs, liver, and brain, but in Buyurman's case, it occurred in the rarest region of the abdominal cavity.

According to Dr. Kağan Gökçe, who made a statement about the disease, the areas where the cyst settled in Buyurman's body were behind the peritoneum, the abdominal wall, the pelvis, and the groin region. The cyst in these areas was a very large hydatid disease. It is rare for a cyst to settle in all these areas at the same time. The cyst in Buyurman's body stubbornly affected the nerve and blood vessels leading to his leg, his spinal bone, his pelvis bone, and his back muscles. The surgery was successful in removing all the cystic findings from his body, and after a post-operative tomographic examination, no lesion was left behind. Buyurman was closely monitored and treated in the intensive care unit for one night after the operation and was discharged on the fourth day of his surgery, following a follow-up in the General Surgery service.

Salih DarıcıSalih Darıcı

Salih Darıcı Haberleri, Köşe Yazıları,Yorumları Şanlıurfa Birecik

YORUMLAR