Anadolu Haberler - Türkiye ve Dünya'dan En Doğru Haber Kaynağı  - Son Dakika Haberler, Türkiye Gündemi haberleri
HV
28 NİSAN Pazar 15:41

İzmir Karabağlar'da ″Orada Duruverseydi Zaman″

İzmir Karabağlar Belediyesi, 10 Kasım Atatürk'ü Anma ve Atatürk Haftası kapsamında çok özel bir etkinliğe ev sahipliği yaptı.

KÜLTÜR - SANAT
Giriş Tarihi : 11-11-2023 13:00   Güncelleme : 11-11-2023 13:00
İzmir Karabağlar'da ″Orada Duruverseydi Zaman″

- İzmir'in Karabağlar Belediyesi ana hizmet binasındaki Muzaffer İzgü Konferans Salonu'ndaki gösterimi, aralarında Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, eşi Fügen Selvitopu, Karabağlar Kent Konseyi Başkanı Alev Ağrı, meclis üyeleri ve muhtarların da olduğu yüzlerce kişi, sonuna kadar ilgiyle izledi. Pınar Ayhan, Karadeniz Vapuru'nun genç Türkiye Cumhuriyeti'ni tüm dünyaya tanıtmak için 1926 yılında gerçekleştirdiği yolculuğu, Çanakkale Savaşı'nı, Köy Enstitülerinin kuruluş felsefesini ve neden kapatıldıklarını en ince ayrıntısına kadar, görsel sunum ve müzikler eşliğinde izleyicilerle  paylaştı. Aşık Veysel'den Yaşar Kemal'e, İsmail Hakkı Tonguç'tan Kemalettin Kamu'ya kadar bu önemli süreçlerde yer alan onlarca tanınmış ismi, eserleriyle birlikte andı.

Gösterinin sonunda Başkan Selvitopu, Pınar Ayhan'a doğa dostu sertifika vererek teşekkür ederek, “Mustafa Kemal Atatürk'ün özlediği tabloyu bizlere yaşattınız. O'nu bir kez daha özlemle anıyoruz” dedi.

Gece, hep birlikte “Andımız”ın ve Cumhuriyetimizin 100. yılı için yazılan “Parla” marşının seslendirilmesiyle sona erdi.

Salih DarıcıSalih Darıcı

Salih Darıcı Haberleri, Köşe Yazıları,Yorumları Şanlıurfa Birecik

YORUMLAR