Anadolu Haberler - Türkiye ve Dünya'dan En Doğru Haber Kaynağı  - Son Dakika Haberler, Türkiye Gündemi haberleri
HV
20 NİSAN Cumartesi 02:24

İzmir'de Mera Projesi Çobanların Yüzünü Güldürüyor

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in “Başka Bir Tarım Mümkün” vizyonuyla oluşturulan ve çobanların yüzünü güldüren Mera İzmir projesi kapsamında 2023 yılının süt alım fiyatları belirlendi. İzmir Büyükşehir Belediyesi, 11 ilçede proje kriterlerine uygun üretim yapan üreticiden keçi sütünü 17 lira, koyun sütünü ise 21 liradan alacak.

EKONOMİ
Giriş Tarihi : 10-03-2023 08:09
İzmir'de Mera Projesi Çobanların Yüzünü Güldürüyor

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in "Başka Bir Tarım Mümkün" vizyonuyla hayata geçirilen Mera İzmir projesi" class="taglink" title="projesi Haberleri">projesi, 2022 yılında başlatılmıştı ve bu yıl da devam ediyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin iştiraki İzTarım A.Ş. yeni yıl için süt alım fiyatlarını belirledi. Proje kapsamında üreticilerden keçi sütü 17 TL, koyun sütü ise 21 TL karşılığında alınacak.

Proje, İzmir'de küçükbaş hayvan üretimini yeniden canlandırmayı amaçlıyor. Bu yıl proje kapsamına Kiraz, Tire, Bayındır ve Torbalı ilçeleri de dahil edildi. Proje kapsamında üreticilerle sözleşmeli süt üretim anlaşması imzalanıyor ve üreticilerden doğa dostu ve sağlıklı sütler üretmeleri isteniyor. Hayvanlarına sadece yerli yem bitkileri yediren üreticilerden süt alınıyor. Sütler, Bayındır Süt İşleme Fabrikası'nda katma değerli ürünlere dönüştürülüyor. Fabrikada üretilen ürünler, İzmirli markasıyla yurt içi ve yurt dışındaki tüketicilerle buluşuyor.

Proje, tarımda su tüketimini azaltmak, üreticinin doğduğu yerde doymasını sağlamak ve İzmir'de yaşayan milyonlarca insanı sağlıklı gıdayla buluşturmayı hedefliyor. Proje kapsamında hayvanların asgari yedi ay merada otlatılması şartı konuluyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin "Süt Kuzusu" projesiyle de alınan sütler yurttaşlara ulaştırılıyor.

Salih DarıcıSalih Darıcı

Salih Darıcı Haberleri, Köşe Yazıları,Yorumları Şanlıurfa Birecik

YORUMLAR