Anadolu Haberler - Türkiye ve Dünya'dan En Doğru Haber Kaynağı  - Son Dakika Haberler, Türkiye Gündemi haberleri
HV
28 NİSAN Pazar 21:19

İzmir'de Zeytin Hastalığına Son: Verimde Artış Gözlemleniyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Başkan Tunç Soyer‘in “Başka Bir Tarım Mümkün” vizyonuyla çiftçinin zeytinini yere döktürmedi. “Zeytinde Halkalı Leke” hastalığıyla mücadele kapsamında, 862 üreticiye yaklaşık 58 ton bordo bulamacı hibe edildi. Üreticinin hem girdi maliyetini azaltıp hem de verimi iki katına çıkaran uygulamayla kimyasal ilaç kullanımının da önüne geçildi.

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 24-02-2024 13:03
İzmir'de Zeytin Hastalığına Son: Verimde Artış Gözlemleniyor

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in “Başka Bir Tarım Mümkün” vizyonu doğrultusunda, kırsaldaki çiftçilerin üretim koşulları iyileştirilmeye devam ediyor. İzmirli çiftçinin önemli geçim kaynaklarından zeytin ağaçlarında oluşan “Halkalı Leke” hastalığıyla mücadele başlatan İzmir Büyükşehir Belediyesi, zeytin ağaçlarına içerisinde kimyasal barındırmayan bordo bulamacı tedavisi başlattı. Uygulamayla kimyasal ilaç kullanımının da önüne geçilerek sağlıklı ve kaliteli meyve üretilmesine imkan sağlandı.

862 üreticiye 58 ton Bordo Bulamacı
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ziraat mühendisleri, köy köy gezerek zeytin üreticilerine bordo bulamacı hakkında bilgi vererek kullanımlarını gösterdi. 2019 yılında başlayan uygulama kapsamında İzmir Büyükşehir Belediyesi, Aliağa, Bayındır, Selçuk, Menderes, Karaburun ve Urla’da toplam 862 üreticiye yaklaşık 58 ton bordo bulamacı dağıttı.

“Herkes çok memnun”
Zeytinde verimi ve kaliteyi arttıran uygulamanın son dağıtımı Urla Kadıovacık’ta yapıldı. İki yıldır bordo bulamacı desteğinden faydalanan Urlalı çiftçiler, verimin artığını söyledi. Kadıovacık Mahalle Muhtarı Ümit Özdemir, “Tunç başkanımızın Başka Bir Tarım Mümkün vizyonuyla başlattığı bordo bulamacı desteğinden faydalandık. Köylü çok memnun. Köyüm adına başkanımıza ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne çok teşekkür ediyorum. Ürünlerde bir düşme vardı. Verim artınca vatandaş da memnun oldu. Burada birinci tarımsal üretim zeytincilik. Zeytine çok önem veriyoruz. Tunç başkanımız sadece tarım desteklerinde değil, birçok alanda yanımızda oldu. Köyümüze toplu ulaşım geldi. Fidan konusunda, danışmanlık konusunda da bize çok faydalı oldu” diye konuştu.

Salih DarıcıSalih Darıcı

Salih Darıcı Haberleri, Köşe Yazıları,Yorumları Şanlıurfa Birecik

YORUMLAR