Anadolu Haberler - Türkiye ve Dünya'dan En Doğru Haber Kaynağı  - Son Dakika Haberler, Türkiye Gündemi haberleri
HV
29 NİSAN Pazartesi 14:44

Kadınlar şişe, kavanoz ve bardakları süs eşyasına dönüştürüyor: Anne Şehir projesi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin ‘Anne Şehir Sağlıklı Yaşam’ projesinde spordan sosyal ve kültürel etkinliklere, eğitimden danışmanlık hizmetlerine kadar pek çok hizmet sunuluyor. Bu hizmetlerin yanı sıra gelecek nesillere bırakacağımız evrenin daha yaşanabilir olması gayretiyle ‘Değiştir Dönüştür’ atölye çalışmaları başlatıldı.

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 18-06-2023 08:47   Güncelleme : 19-06-2023 02:02
Kadınlar şişe, kavanoz ve bardakları süs eşyasına dönüştürüyor: Anne Şehir projesi

-

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin kadınlar ve çocuklar için hayata geçirdiği Anne Şehir projesi kapsamında, spordan sosyal ve kültürel etkinliklere, eğitimden danışmanlık hizmetlerine kadar pek çok hizmet sunuluyor. Bu hizmetlerin yanı sıra gelecek nesillere bırakacağımız evrenin daha yaşanabilir olması gayretiyle ‘Değiştir Dönüştür’ atölye çalışmaları başlatıldı.

Atölye çalışmalarında katılımcı kadınlar, evlerde bulunan şişeler, kavanozlar ve bardakları güzel bir süs eşyası olarak değerlendiriyor. Hayal gücüyle birlikte evlerini süsleyecek nostaljik süs eşyaları tasarlayan kadınlar, böylelikle evlerde bulunan fazla eşyaların çöpe atılarak çevreyi kirletme potansiyelini de bertaraf etmiş oluyor.

Tüketimin azaltılmasına destek sağlayarak üretiyor olmanın mutluluğunu yaşayan Anne Şehir katılımcıları ile doğanın bize sunduğu hammaddeler ve evlerde bulunan materyaller birleştiriliyor. Böylece maliyetsiz yeniden kullanılabilir vazo ve oda kokusu şişeleri tasarlanıyor. Atölyeye katılım sağlayan kadınlar aynı zamanda sosyal bir ortamda arkadaşlıklarını pekiştirip, kaliteli bir zaman geçirme imkanı buluyor.

Anne Şehir projesi 2018 yılında 40 kadınla başladı ve bugün 17 bin kadına ulaştı1234Proje Türkiye’ye örnek bir sosyal proje olarak gösteriliyor2.

Salih DarıcıSalih Darıcı

Salih Darıcı Haberleri, Köşe Yazıları,Yorumları Şanlıurfa Birecik

YORUMLAR