Anadolu Haberler - Türkiye ve Dünya'dan En Doğru Haber Kaynağı  - Son Dakika Haberler, Türkiye Gündemi haberleri
HV
29 NİSAN Pazartesi 00:17

Karaman GES enerji üretiminde

Sakarya Büyükşehir Belediyesi, montaj ve inşa çalışmalarını tamamladığı Karaman GES Projesi’nde kabul işlemleri sonrasında resmi olarak elektrik üretimi başladı. Toplamda 14 bin panel ile üretilecek enerji kurum bünyesinde hizmet veren tesislerde kullanılacak.

EKONOMİ
Giriş Tarihi : 03-09-2023 14:30   Güncelleme : 03-09-2023 14:30
Karaman GES enerji üretiminde

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ), çevreci anlayışıyla yapımını tamamladığı Karaman Güneş Enerji Santrali’nde enerji üretimi resmi olarak başladı.

55 bin metrekare alanda 14 bin güneş paneli sayesinde yılda 4 bin hanenin enerji tüketimine eş değer şekilde üretilecek elektrik, SASKİ bünyesinde bulunan tesislerin enerji tüketiminde kullanılacak.

SASKİ'den yapılan açıklamada, “Kurulu gücü 5 megawatt olacak santral aynı zamanda milli enerji politikalarına katkı sağlayan projeler arasında yer alacak.Çevreci belediyecilik anlayışımıza yakışır şekilde yürüttüğümüz GES Projesi sayesinde enerjinin geleceğineyatırım yaptık. İlgili kurumun yetkilileri de yaptıkları incelemelerde herhangi bir sorun olmadığını ve yapılan projenin takdir edilmesi gerektiğini belirttiler. Ürettiğimiz elektrik sayesinde ciddi oranda tasarruf sağlayacağız. Sağladığımız tasarrufları ise şehrimize hizmet olarak geri kazandıracağız. Sakarya’nın ilk ve tek arazi tipi Güneş Enerji Santrali hayırlı olsun” ifadelerine yer verildi.

 

 

Salih DarıcıSalih Darıcı

Salih Darıcı Haberleri, Köşe Yazıları,Yorumları Şanlıurfa Birecik

YORUMLAR