Anadolu Haberler - Türkiye ve Dünya'dan En Doğru Haber Kaynağı  - Son Dakika Haberler, Türkiye Gündemi haberleri
HV
27 NİSAN Cumartesi 19:38

Kasım ayının son kabine toplantısında masaya yatırıldı

 Kasım ayının son kabine toplantısında masaya yatırılan en önemli konu sözleşmeli personele kadro beklentisi oldu. Binlerce sözleşmeli personelin merakla beklediği kadro düzenlemesi müjdesini Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı.

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 29-11-2022 00:24   Güncelleme : 29-11-2022 00:38
Kasım ayının son kabine toplantısında masaya yatırıldı

Erdoğan kadroya geçişi, 3+1 formülü ile hayata geçireceklerini belirtti.
3 yılı dolmuş sözleşmeli memur olma şartı aranırken ayrıca 1 yıllık aday memur süreci olacak.

 Hangi sözleşmeli personeller kadroya geçebilecek? 
Erdoğan, "Hali hazırda 3 yılı dolmuş sözleşmeliler hemen aday memurluğa geçiş yapabilecektir. Yeni statüye göre 424 bini isteğe bağlı olarak kadroya geçebiliyor.

Kadro dışında kalanlar, sözleşmeli askeri personel, sözleşmeli meclis danışmanı, sağlık yöneticisi ve tamamı sözleşmeli kurum çalışanlarıdır. Kadroya geçen personel kurumlar arası nakil hakkına 4 yıllık sürecin ardından kavuşacaktır.Böylece kamu çalışanlarının önemli bir sorununu daha çözerek sözleşmeli kadro statüsünü sürdürülebilir bir hale getiriyoruz. Yaptığımız bu kamu personel reformunun, kadroya geçen 424 bin sözleşmeliye ve ailesine hayırlı olsun diliyorum." dedi.


Mahalli idareler dahil olmak üzere sözleşmeliler kadroya geçebilecek. Peki kadro dışı kalan sözleşmeliler kimleri kapsıyor?
Sözleşmeden kadroya geçecek olan personellerin hakları görev süreleri son bulana kadar devam edecektir.
Kadro kapsamı dışında kalan sözleşmeliler; askeri personel, sözleşmeli akademik personel, sözleşmeli KİT personeli, sözleşmeli sanatçı, sözleşmeli Meclis danışmanı, sözleşmeli sağlık yöneticisi ve tamamı sözleşmeli kurum çalışanlarıdır.

Salih DarıcıSalih Darıcı

Salih Darıcı Haberleri, Köşe Yazıları,Yorumları Şanlıurfa Birecik

YORUMLAR