Anadolu Haberler - Türkiye ve Dünya'dan En Doğru Haber Kaynağı  - Son Dakika Haberler, Türkiye Gündemi haberleri
HV
28 NİSAN Pazar 13:12

Kasım Gülpınar'ın Adaylığı AK Parti'yi Karıştırdı! İstifalar Gelmeye Devam Ediyor...

Kasım Gülpınar'ın Yeniden Refah Partisi'ne geçişi ve Şanlıurfa'da AK Parti'den gelen istifalar, partinin içsel çalkantılarını derinleştiriyor.

SİYASET
Giriş Tarihi : 25-01-2024 06:33   Güncelleme : 25-01-2024 07:56
Kasım Gülpınar'ın Adaylığı AK Parti'yi Karıştırdı! İstifalar Gelmeye Devam Ediyor...

Cumhurbaşkanı Danışmanı ve AK Parti Merkez Karar Yürütme Kurulu Üyesi Kasım Gülpınar'ın, AK Parti'den istifa ederek Yeniden Refah Partisi'ne katılması ve Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan adayı olması, partide istifaların ardı arkası kesilmiyor.

Dün, Karaköprü Belediyesi AK Parti Belediye Meclis Üyesi Dr. İbrahim Halil Topal, parti üyeliğinden istifa ettiğini sosyal medya hesabından duyurarak ilk istifayı gerçekleştirdi.

Bugün de Şanlıurfa Türkmenler Birlik Başkanı ve AK Parti'den belediye meclis üyesi aday adayı olan Hasan Çay, adaylıktan çekildiğini açıkladı. Çay, konuyla ilgili sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Ak Parti Meclis Üyeliğine başvuru yapmadan önce değerli abimle istişaresini yaptık, öylece başvurduk. Artık onun Ak Parti'de olmadığına göre, benim orada devam etmem ilkesizlik olur. Yuvam olan Yeniden Refah Partisine geri dönüyoruz. Milli görüş gömleğimizdir. Ya Allah Bismillah."

Bu gelişmeler, AK Parti içinde Kasım Gülpınar'ın adaylığına yönelik rahatsızlığı ve partiden ayrılmaları beraberinde getirirken, Şanlıurfa siyasi atmosferini de etkisi altına almış durumda. Ak Parti'nin bu istifalar karşısında nasıl bir strateji izleyeceği ve Kasım Gülpınar'ın adaylığının parti içindeki etkileri merakla bekleniyor.

Salih DarıcıSalih Darıcı

Salih Darıcı Haberleri, Köşe Yazıları,Yorumları Şanlıurfa Birecik

YORUMLAR