Anadolu Haberler - Türkiye ve Dünya'dan En Doğru Haber Kaynağı  - Son Dakika Haberler, Türkiye Gündemi haberleri
HV
27 NİSAN Cumartesi 18:36

Kılıçarslan, Büyükşehir Sahnesinde Performans Sergiledi

Denizli Büyükşehir Belediyesi, Cumhuriyetin 100. yılı kutlamaları kapsamında gerçekleştirdiği etkinlik ve programlarına bir yenisini daha ekledi. Bu kapsamda, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu tarafından Anadolu'nun Türk vatanı olmasını canı pahasına savunan, Anadolu Selçuklu Devleti’nin kurucusu 1. Kılıçarslan’ın hayatının anlatıldığı “Kılıçarslan” adlı oyun sahnelendi.

KÜLTÜR - SANAT
Giriş Tarihi : 01-11-2023 12:37   Güncelleme : 01-11-2023 12:37
Kılıçarslan, Büyükşehir Sahnesinde Performans Sergiledi

Büyükşehir Belediyesi Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi'ndeki programa, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ve eşi Berrin Zolan ile birlikte davetliler ve çok sayıda vatandaş katıldı. İskender Pala’nın kaleme alıp, Aydın Sigalı’nın yönetmenliğini yaptığı oyun 2 perde olarak sahnelendi.

Ayakta alkışlandı

Işık, kostüm ve dekoruyla görsel bir şölene dönüşen eserde, Anadolu'nun Türk vatanı olmasını canı pahasına savunan, ömrünü Bizans ve Haçlı ordularıyla mücadeleyle geçiren Sultan Kılıçarslan’ın kahramanlıklarla dolu hayatı bir bilgisayar oyunundan yola çıkılarak anlatılıyor. Büyük beğeniyle izlenen oyunun sonunda izleyiciler oyuncuların performansını ayakta alkışladı. Oyunun sonunda sahneye davet edilen Başkan Osman Zolan, sanatçılara çiçek vererek emekleri için teşekkür etti.

Salih DarıcıSalih Darıcı

Salih Darıcı Haberleri, Köşe Yazıları,Yorumları Şanlıurfa Birecik

YORUMLAR