Anadolu Haberler - Türkiye ve Dünya'dan En Doğru Haber Kaynağı  - Son Dakika Haberler, Türkiye Gündemi haberleri
HV
27 NİSAN Cumartesi 18:43

Konya Halkı, Tarihi Olaya Şahitlik Etti

İlk Türk astronot Alper Gezeravcı'nın uzay yolculuğu Konya Bilim Merkezi’nde 7’den 70’e bilim ve uzay meraklıları tarafından da ilgiyle takip edildi.

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 19-01-2024 10:19
Konya Halkı, Tarihi Olaya Şahitlik Etti

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından şehre kazandırılan Türkiye’nin TÜBİTAK destekli ilk ve en büyük bilim merkezi olan Konya Bilim Merkezi içerisinde kurulan dev ekrandan tarihi anları takip eden öğrenciler ve aileleri, fırlatma töreninin büyük heyecanına ortak oldu.

Bilim ve uzay meraklısı öğrenciler ve aileleri için Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı'nın uzay yolculuğu öncesinde gün içerisinde roket devre, gökyüzü bulmacası, sanal gerçeklik gibi çeşitli atölyeler gerçekleştirildi. Ayrıca Dr. Emre Sermutlu, uzay konulu bir söyleşi de yapıldı. Saatler 00.49’u gösterdiğinde ise Alper Gezeravcı'nın, Amerika Florida’daki Kennedy Hava Üssü’nden havalanarak Uluslararası Uzay İstasyonu'na doğru başlayan yolculuğuna şahitlik eden öğrenciler ve aileleri, bu tarihi anları cep telefonlarıyla da kaydetti.

TARİHİ ANA ŞAHİTLİK EDEN KONYALILAR GURUR DOLU

Konya Bilim Merkezi’ndeki etkinliğe katılanlardan Hasan Kayacı, ailesiyle beraber bu tarihi ana şahitlik etmenin gurur verici olduğunu söyledi.

7 yaşındaki Ayaz Kayacı da etkinliğe ailesiyle birlikte katıldığını belirterek, "İlk insanlı uzay misyonu" kapsamında Uluslararası Uzay İstasyonu'na gönderilen ilk Türk astronot Gezeravcı'nın yolculuğuna küçük yaşta şahit olduğu için çok mutlu olduğunu ifade etti.

66 yaşındaki Raci Ceylan da yıllardır süregelen bir hayalin gerçekleşmesinin büyük mutluluk ve gurur verici olduğunu belirterek, emeği geçen herkese teşekkür etti. Türkiye’nin daha da iyi konumlara geleceğine inandığını vurgulayan Ceylan, gerçekleşen bu yolculuğun bir dönüm noktası olduğuna dikkati çekti. Konya Bilim Merkezi tarafından yaklaşık 500 kişiden oluşan katılımcı kitlesine yönelik hazırlanan Türkiye’nin ilk insanlı uzay misyonu programı kapsamında ayrıca ana bina içerisinde astronomi temalı atölye çalışmaları, bilimsel söyleşi etkinliği ve ödüllü bilgi yarışması yapıldı. Katılımcılar için planetaryum alanında gökyüzü sunumu, film gösterimi ve teleskoplarla gökyüzü gözlem etkinliği de düzenlendi.

Salih DarıcıSalih Darıcı

Salih Darıcı Haberleri, Köşe Yazıları,Yorumları Şanlıurfa Birecik

YORUMLAR