Anadolu Haberler - Türkiye ve Dünya'dan En Doğru Haber Kaynağı  - Son Dakika Haberler, Türkiye Gündemi haberleri
HV
27 NİSAN Cumartesi 04:58

Konya Katliamına Urfa'dan Tepki Yağdı

Urfa Barosu ve Urfalı Siyasetçiler Konya’nın Meram ilçesinde Dedeoğulları ailesinden 7 kişinin evlerinde katledildiği saldırıya ilişkin bir açıklama yayınladı.

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 31-07-2021 17:08
Konya Katliamına Urfa'dan Tepki Yağdı
"

Urfa Barosu, Konya’nın Meram ilçesinde Dedeoğulları ailesinden 7 kişinin evlerinde katledildiği saldırıya ilişkin bir açıklama yayınladı.

Baronun sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, daha önce Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesindeki 15 baronun ülkenin çeşitli kentlerinde Kürtlere yönelik düzenlenen ırkçı saldırıları kınadığı ortak metin paylaşılarak “Yanılmış, haksız çıkmış olmak isterdik!” denildi.

Açıklamada şu ifadeler kullanıldı: “Yanılmış, haksız çıkmış olmak isterdik! Saldırılara karşı cezasızlık politikasını bilenler olarak her şeyden önce etkin soruşturma talep ettik. Sırf bu yüzden hedef gösterilmiş olsak da daha fazla can kaybı olmadan cinayet işlenmeden cezasızlık politikasından vazgeçilmelidir.”

Sosyal medya üzerinden çok sayıda tepki mesajı paylaşıldı.

Gülender Açanal (Ak Parti Şanlıurfa Milletvekili): Konya’da meydana gelen acı olay tüm yönleriyle araştırılıp Failler yakalanacak ve adaletin önüne çıkartılacaktır. Yaşanan saldırıda hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet diliyorum. Bu olay üzerinden yapılan ırkçı provokasyonlara karşı birlik ve beraberlik çağrısında bulunuyorum.

Abdurrahman Kırıkçı (AK PArti İl Başkanı): Konya’da bir aileyi yok eden vahşi katliamı şiddetle kınıyoruz. Bu elim olay üzerinden huzur ortamını Kürt-Türk çatışması ile bozmaya çalışan provokatörleri de aynı şiddetle kınıyoruz. Suçlular adalet önünde mutlaka hesap verecektir.

Av.Ahmet Tüysüz (Deva Partisi İl Başkanı): İnsanlar katledilir evleri ateşe verilir ortada kimse yok! Doğa katledilir ormanlar yakılır kimse yok! Sel olur tedbir yok! Deprem olur tedbir yok! Yangın olur tedbir yok! Ekonomik kriz olur ülke yangın yerine döner tedbir yok! Peki siz niye varsınız? Her felakette İBAN için mi?
Aynı aileye yapılan ırkçı saldırının korunmasının sonucu bu olaya davetiye çıkarmıştır. Bir şehrin göbeğinde 7 kişinin katledilmesi evlerinin ateşe verilmesinin nazi Almanya’sındaki katliamlardan hiç bir farkı yoktur.Terör her yerde terördür, fail ve maktullerin kimliğine bakılmaksızın bu insanlık dışı katliamı ve destekçilerini amasız, fakatsız lanetliyoruz.Bahçeleriniz bahar görmesin! Katledilenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına sabır ve başsağlığı diliyoruz. Adil bir soruşturma ile insanlığa karşı işlenmiş bu suç her yönüyle aydınlatılmalı!

Aziz Aydınlık (CHP Şanlıurfa Milletvekili): Ekilen nifak tohumlarının, nefret söyleminin sonucu Konya’da vahşice katledilen, aynı aileden 7 yurttaşımıza rahmet diliyorum. Bu vahşetin derinlemesine araştırılması elzemdir çünkü bu saldırı aileye yapılan ilk saldırı değildir. Bu vahşi, bu alçak saldırıya tepki gösterenlerin ayrıca suçlanması olayın vehametine gölge düşürmektedir. Bu katliamla ilgili ortada bulunan tüm iddialar titizlikle araştırılmalıdır. 11 yıldır devam eden bir husumet konusunda gerekli önlemi almayanlar hakkında da ivedilikle soruşturma başlatılmalıdır!

Ayşe Sürücü (HDP Şanlıurfa Milletvekili): İzmir il binamızda Deniz Poyraz yoldaşımızı katleden zihniyetle, bugün Konya da 7 Kürt’ü katleden zihniyet aynıdır ve birbirinin tekrarıdır. İktidarın ayrıştırıcı nefret dili, Kürt düşmanı politikası, katliamların birinci derecede sorumlusudur.

Mahmut Tanal CHP İstanbul Milletvekili ) :  Konya'da 7 kişilik aile, hunharca katledildi.Bu vahşeti anlatmaya kelimeler yetmez.  Hepimizi derinden sarsan saldırı tüm yönleriyle aydınlatılmalıdır.

Salih DarıcıSalih Darıcı

Salih Darıcı Haberleri, Köşe Yazıları,Yorumları Şanlıurfa Birecik

YORUMLAR