Anadolu Haberler - Türkiye ve Dünya'dan En Doğru Haber Kaynağı  - Son Dakika Haberler, Türkiye Gündemi haberleri
HV
30 NİSAN Salı 00:30

KONYA'DA YENİ KANALİZASYON ŞEBEKELERİ YAPIMI DEVAM EDİYOR

Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü, merkez ve ilçelerde altyapı yatırımlarını hayata geçirmeye devam ediyor.

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 22-11-2023 14:59   Güncelleme : 22-11-2023 14:59
KONYA'DA YENİ KANALİZASYON ŞEBEKELERİ YAPIMI DEVAM EDİYOR

Sağlıklı, sürdürülebilir su ve kanalizasyon hizmetini Konya’nın her noktasına ulaştırabilmek üzere 2023 yılında da yoğun çalışmalar yapan KOSKİ, 31 ilçede hizmetlerin sorunsuz bir şekilde gerçekleştirilmesi için yoğun çaba sarf ediyor.

Altyapı yatırımları kapsamında Hadim ilçesinde kanalizasyon şebeke çalışmalarına devam eden Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü, Konya şehir merkezine yaklaşık 150 kilometre uzaklıkta bulunan Hadim ilçesi Göynükkışla Mahallesi’nde 2 bin 252 metre uzunluğunda yeni hat oluşturuyor. Yüzde 40 fiziki tamamlanma oranına ulaşan KOSKİ, çalışmalarda 200 milimetre çapında 100 yıl ömürlü yüksek yoğunluklu polietilen boruları kullanıyor.

Sorumluluk alanında bulunan yerleşim yerlerinde kanalizasyon hizmetini genele yaymak üzere Hadim’de yürütülen kanalizasyon şebeke çalışmasıyla Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü, pis suyun yerleşim alanından uzaklaştırılması, atık sudan kaynaklanan çevresel etkilerin bertaraf edilmesi ve arıtılan suyun tekrar kullanımının sağlanması konusunda bölgeye önemli bir katkı sunuyor.

Salih DarıcıSalih Darıcı

Salih Darıcı Haberleri, Köşe Yazıları,Yorumları Şanlıurfa Birecik

YORUMLAR