Anadolu Haberler - Türkiye ve Dünya'dan En Doğru Haber Kaynağı  - Son Dakika Haberler, Türkiye Gündemi haberleri
HV
05 MAYIS Pazar 01:55

Manisa Kurtuluş Müzesi'nde Çalışmalar Hız Kazanıyor

Manisa Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Mimar Azmi Açıkdil, Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından hizmet binası yan tarafında inşasına başlanan ve Cumhuriyet’in 100. yılında Manisa’ya kazandırılması hedeflenen Kurtuluş Müzesi’nde incelemelerde bulundu.

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 24-07-2023 14:52   Güncelleme : 24-07-2023 14:52
Manisa Kurtuluş Müzesi'nde Çalışmalar Hız Kazanıyor

Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından, Yunan işgali öncesi, sırası ve sonrasında Manisa halkının yaşadıklarını anlatmak amacıyla projesini hazırlattığı, Kurtuluş Savaşı dönemindeki Manisa tarihinin gelecek kuşaklara aktarılmasını amaçladığı, 1919 ve 1922 yılları arasındaki olayların belgelerinin yer alacağı Manisa Kurtuluş Müzesi’nin 28 Nisan 2023 tarihinde temeli atıldı. Temel atımından itibaren inşaat alanında yoğun bir çalışma programı uygulanıyor.Manisa Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Mimar Azmi Açıkdil de teknik ekipler ile birlikte devam eden çalışmaları inceledi, çalışan personele kolaylıklar diledi. 

İncelemelerin ardından açıklamalarda bulunan Açıkdil, “İnşaat alanımızda atılan temel ve mahal betonlarından sonra, tuğla işlerine başlandı. Bunları arkadaşlarımızla birlikte yerinde inceledik, tuğla işleyen ustalardan, şantiye elemanlarından bilgiler aldık. Tuğla işleri bu inşaatta çok önem arz eden bir imalat. Tuğlalar geleneksel olarak elle, ocaklarda üretiliyor. Tuğlalar buraya nakledildikten sonra harç özel, tuğla özel, işçilik de özel olması lazım. Düz duvar neredeyse hiç yok denecek kadar az. Tamamen kavisli, temel tonoz kubbe örtülerinden oluşan bir sistemde inşaatımız ilerliyor. Dolayısıyla da çok özen gösterilen bir işçilik olması lazım. Çünkü tuğla duvarı sıva, tuğlanın hatalarını örter, sıvacının hatasını da boyacı kaybeder. Ama burada ne sıva, ne de boya var. Tamamen çıplak tuğla görülüyor. Dolayısıyla çok özenli çalışılması lazım. Ustalar, çok da güzel örüyorlar. Şimdi ikinci ve üçüncü ekip de kurulacak. Beton imalatlarımız bitmeye yaklaştı. Panoramanın olacağı dairesel alan kubbesini de örmek için hazırlıklar yapılıyor. İnşallah, çalışmalar tamamlandığında güzel bir eser ortaya çıkacak. Havaların sıcak olması, tuğla örümünü biraz geciktiriyor.  Harç çabuk kuruyor. Ağustos ayı itibariyle çalışmaların daha da hızlanacağı kanaatindeyim. İnşallah yıl sonuna doğru inşaatımız toparlanmaya başlar, ondan sonra da üst peyzajı, içerisinin yerleşimi, diğer yer döşemeleri de yapıldığında sıra küratör işlerine gelecek. Güzel bir işçilik olacak. Hayırlı olsun” diye konuştu. 

Salih DarıcıSalih Darıcı

Salih Darıcı Haberleri, Köşe Yazıları,Yorumları Şanlıurfa Birecik

YORUMLAR