Anadolu Haberler - Türkiye ve Dünya'dan En Doğru Haber Kaynağı  - Son Dakika Haberler, Türkiye Gündemi haberleri
HV
27 NİSAN Cumartesi 14:18

Manisalılar Yeni Meydanına Kavuştu

Manisalılar, 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’na, yeni yıl öncesi yepyeni görüntüsüyle kavuştu. 1 Aralık tarihinde başlatılan köklü değişim kısa sürede tamamlandı. 

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 27-12-2023 12:08
Manisalılar Yeni Meydanına Kavuştu

Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ali Öztozlu, ilgili daire başkanları, Sanat Tarihi Öğretmeni Cengiz Sevener ile birlikte meydan da incelemede bulundu. 22 yıl önce yapılan meydanda havuzda yer alan tabloları yapan Sanat Tarihi Öğretmeni Cengiz Sevener, meydanın yeni görünümüne tam not verdi.  Yapılan yenileme çalışmasında çalışmalarına sadık kalındığını dikkat çeken Sevener, Manisa için önemli olayları bu tablolarda canlandırdığını belirtti.

Meydanda yapılan köklü yenileme çalışmalarının 25 gün gibi kısa sürede tamamlandığına dikkat çeken Manisa Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanı Uğur Topkaya,”1 Aralık’ta başlattığımız çalışmayı, 25 gün gibi bir kısa sürede tamamladık. Çalışmalar sırasında, meydandaki 8 simgesini koruduk. Gerekli bakımlarını da yaptık. Havuzda da bir küçültme çalışması yaptık. Havuz, alanda 180 metre kare bir alan kaplıyordu. Yaptığımız küçültmeyle 100 metrekarelik daha bir alanı meydana katmış olduk. Aydınlatmadan, korkuluğa kadar tamamen bir yenileme çalışması oldu. Ayrıca bu meydanın bir özelliği de Manisa’nın Kula ilçesinden çıkan traverten taşların üst yapıda kullanılmasıdır ”dedi.

Salih DarıcıSalih Darıcı

Salih Darıcı Haberleri, Köşe Yazıları,Yorumları Şanlıurfa Birecik

YORUMLAR