Anadolu Haberler - Türkiye ve Dünya'dan En Doğru Haber Kaynağı  - Son Dakika Haberler, Türkiye Gündemi haberleri
HV
27 NİSAN Cumartesi 14:59

Mardin'in Zenginliği: Farklı Dinlerin Olması

Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Tuncay Akkoyun, Süryanilerin Vatandaşların Doğuş Bayramını Kutladı.

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 30-12-2023 11:59
Mardin'in Zenginliği: Farklı Dinlerin Olması


Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Tuncay Akkoyun, Mardin'de Süryani Hristiyan vatandaşların ilk dini bayramı olan ve Hz. İsa´nın doğuşunu simgeleyen Doğuş Bayramı münasebetiyle Artuklu ilçesinde bulunan tarihi Mort Şmuni Kilisesinde bayramlaşma törenine katılarak Süryani Hristiyan vatandaşların bayramını kutladı. 
Kırklar kilisesine gelen Vali Tuncay Akkoyun’u Süryani Papazı Gabriel Akyüz ve Hristiyan vatandaşlarımız karşıladı.
Ziyarette yaptığı  açıklamada Mardin'de farklı dinlere ve kültürlere mensup vatandaşlarımızın mevcudiyetini bir zenginlik olarak gördüğünü belirten Vali  Akkoyun, “Yıllardır huzur ve barış içerisinde bir arada yaşamanın sevincini paylaşıyoruz. Bu bayramlar kardeşliğimizin güçlenmesine, huzurun, barışın daha iyi yerleşmesine büyük katkı sağlayacaktır. Bu vesileyle Hristiyan vatandaşlarımızın Doğuş Bayramını bir kez daha tebrik ediyorum” ifadelerini kullandı.
Programa Vali Yardımcısı Muhammed Taha Canpolat, Mardin Süryani Başpapazı Gabriel Akyüz, Artuklu Kaymakamı Mesut Tabakcıoğlu, Mardin Süryani Cemaati Yönetim Kurulu Üyeleri, Hristiyan Vatandaşlarımızın Yönetim Kurulu Başkanları, İl Emniyet Müdürü Cebrail Buğday, İl Jandarma Komutan Yardımcısı Yarbay Mustafa Gezer, İl Kültür Turizm Müdürü Ayhan Gök, Mardin Büyükşehir Belediyesi Kültür Turizm ve Sosyal İşler Daire Başkanı Abdurrahman Şahin katıldı.

Salih DarıcıSalih Darıcı

Salih Darıcı Haberleri, Köşe Yazıları,Yorumları Şanlıurfa Birecik

YORUMLAR