Anadolu Haberler - Türkiye ve Dünya'dan En Doğru Haber Kaynağı  - Son Dakika Haberler, Türkiye Gündemi haberleri
HV
28 MART Perşembe 20:43

Mega Projelerde Tünelin Işığı Görüldü

Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, 3’üncü dönem mega projelerine hız verdi. Yatırımları yerinden inceleyen Başkan Vergili, yüklenici firma yetkililerine “Acilen bitirin” talimatı verdi.

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 04-03-2023 01:40
Mega Projelerde Tünelin Işığı Görüldü

Karabük Belediyesinin mega projeleri tüm hızıyla devam ediyor. Birçok projede sona yaklaşılırken, Başkan Vergili’de çalışmaları yakından takip ediyor.

Yatırım turuna Şirinevler Mahallesi’ndeki Kent Orman projesiyle başlayan Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili; “Uzun süre kaderine terkedildikten sonra belediyemiz tarafından devir alınan alanı Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’mızın da desteği ile şehrimizin yeni cazibe merkezi haline getiriyoruz. Kafeteryası, piknik alanları, göleti, yaklaşık 2 kilometrelik ışıklandırılmış yürüyüş parkuru ve diğer üniteleriyle Karabük’e yakışan bir tesisi hayata geçiriyoruz. Yaklaşık 330 dönüm bir alandan oluşan projemizin içerisinde inşa ettiğimiz semt karakolu gerek mahallemiz, gerekse de tesisin güvenliği açısından çok önemli, bu yaz hemşehrilerimiz aileleriyle birlikte burada pikniklerini yapacak, bizde kendileriyle çaylarımızı içeceğiz” dedi.

Daha sonra Bilim ve İnovasyon Merkezi’nde de incelemelerde bulunan Başkan Vergili; “Bölgemizde zaten olmayan bir merkez, ülkemizde ise belli başlı şehirlerde var. Çocuklarımız bilimi uygulayarak öğrenecek. Alanında uzman isimler kendilerine eğitim verecek. Çocuklarımız burada uygulamalı dersler yapacak. Bölgemizdeki okullar da öğrencilerini buraya getirecek. Yani bir nevi Bilim Turizmi oluşturacağız” şeklinde konuştu.

Dünyada ve ülkede yaşanan ekonomik krizlere rağmen seçimlerden önce açıkladıkları projelere devam ettiklerini de sözlerine ekleyen Başkan Vergili; “Yaptığımız işler Karabük ölçeğinde belediyelerin yapabileceği işler değil. Bazı konularda elbette eksiklerimiz oldu. Ancak her şey ‘he’ deyince olmuyor. Mesela halk otobüsçülerinin bazıları zarar ettikleri gerekçesiyle işi bırakıyor, vatandaş yarın bizden otobüs istiyor. Onu da yaptık. Kendi otobüslerimiz gelesiye kadar bazı araç sahiplerimizden desteklerde aldık, ancak ne yazık ki tüm hatlar için araç bulamadık. Ama Allah’ın izniyle bu sorunu da kökten çözüyoruz. 10 adet 10 metre uzunluğundaki aracımız geldi. 20 adet ise 17+3 bir iki gün içerisinde garajımızda olacak. İlerleyen günlerde teslim edileceklerle birlikte, 60 araçlık bir filo kurarak toplu taşımayı belediyemiz bünyesinde kuracağımız şirketimizle yapacağız. 30-40 yıl önce belirlenen güzergâhlar ve hatlar artık şehrin toplu taşımasını karşılamıyordu ve bizde yeni bir güncelleme yaptık. Tabi ifade ettiğim gibi bu işler hemen olmuyor. Bunun prosedürü var, satın alması var, ihale süreci var. Ben siyasete girerken bir şey söyledim; ‘Allah beni çocuklarımıza mahcup etmesin’ dedim. Bende tüm sorunların hemen çözülmesini, vatandaşımızın mağdur olmamasını isterim ama her şey istediğinizde olmuyor” cümleleriyle açıklamalarını sürdürdü.

Balıklar Kayası Battı-Çıktı Kavşak projesiyle ilgili açıklamalarıyla cümlelerini tamamlayan Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili; “Müteahhit firmamız işini tamamladı. Elektrik hattı çekiliyor. Önce Karayolları tarafından sağlanacak asfalt ile battı-çıktının asfaltını yaparak ulaşıma açacağız, ardından ise yan yolları temizleyerek asfaltlayacağız. Çevre düzenlemesiyle birlikte de proje tamamlanmış olacak. İddia edildiği gibi yaşanan bir problem yok” dedi.

 

Salih DarıcıSalih Darıcı

Salih Darıcı Haberleri, Köşe Yazıları,Yorumları Şanlıurfa Birecik

YORUMLAR