Anadolu Haberler - Türkiye ve Dünya'dan En Doğru Haber Kaynağı  - Son Dakika Haberler, Türkiye Gündemi haberleri
HV
27 NİSAN Cumartesi 10:22

MEİGDER Başkanı Şehitoğlu: Biz gazetecilere 115 yıl öncesini özlettiler!

Mersin İnternet Gazetecileri Cemiyeti Başkanı A.Vahap Şehitoğlu, Türk Basınında sansürün kaldırılışının 115’nci yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 24-07-2023 13:19   Güncelleme : 24-07-2023 13:19
MEİGDER Başkanı Şehitoğlu: Biz gazetecilere 115 yıl öncesini özlettiler!

Başkan Şehitoğlu, “Bugün bırakın, gazetecilerin yazdığı yazılara cezalar verilerek sansür uygulanmasını artık basın kurumlarına katı sansürler; ilan ve reklamlar verilmeyerek de uygulanmaktadır. Bu kabul edilemez bir çağ dışı hırsın egosudur” dedi.

Gerek iktidar, gerekse ana muhalefet yönetimlerindeki kamu kurum ve belediyelerle, mesleğini ‘adam gibi yapan, havuzlarına girmeyen, boyun eğmeyen gazeteciler ve kurumlarının ilan ve reklamları kesilerek, kısıtlanarak yada hiç verilmeyerek, bir nevi ‘geçinemesinler-kapansınlar’ sansürü uyguladıkların belirten Mersin İnternet Gazetecileri Cemiyeti Başkanı A. Vahap Şehitoğlu mesajında ayrıca şunları kaydetti: “Bizlere 115 yıl öncesini özlettirdiler. Bugün, basının 4. kuvvetini bilenler, oluşturdukları havuzlarla, asker gazetecilerle, bu gücü kendi çıkarları uğruna uygulamışlar ve uygulamaktadırlar. Gerçek gazetecilerin aforoz edildiği, cezaevlerine atıldığı, gelirlerinin kesildiği, vergiler ve kesintilerle sömürüldüğü bu günü bayram olarak görmüyoruz. Namuslu ve halktan, haktan yana gazetecilerin sayılarının arttığı ve sansürsüz günlere kavuşmasını arzuluyoruz.”

Salih DarıcıSalih Darıcı

Salih Darıcı Haberleri, Köşe Yazıları,Yorumları Şanlıurfa Birecik

YORUMLAR