Anadolu Haberler - Türkiye ve Dünya'dan En Doğru Haber Kaynağı  - Son Dakika Haberler, Türkiye Gündemi haberleri
HV
27 NİSAN Cumartesi 22:03

Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan'ın Yerine Fatih Karahan Atandı!

Gece saatlerinde yaşanan flaş gelişmeyle birlikte Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan'ın görevinden istifa ettiği duyuruldu. Erkan'ın istifası sonrasında Resmi Gazete'de yayımlanan kararla, Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Fatih Karahan'ın yeni başkan olarak atandığı belirtildi.

EKONOMİ
Giriş Tarihi : 03-02-2024 05:25   Güncelleme : 03-02-2024 05:43
Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan'ın Yerine Fatih Karahan Atandı!

Fatih Karahan Kimdir?

1982 yılında Eskişehir'de doğan Fatih Karahan, Boğaziçi Üniversitesi Matematik ve Endüstri Mühendisliği bölümlerinden mezun oldu. 2012 yılında Pennsylvania Üniversitesi’nde Ekonomi alanında yüksek lisans ve doktorasını tamamlayan Karahan, çalışma hayatına 2012 yılında New York Merkez Bankası’nda ekonomist olarak başladı. Bu süreçte İşgücü ve Ürün Piyasası Çalışmaları Başkanı ve para politikası danışmanı olarak görev yaptı. Ayrıca, Columbia Üniversitesi ve New York Üniversitesi’nde yarı zamanlı öğretim görevlisi olarak da görev alan Karahan, 2022’de Amazon’da kıdemli ekonomist olarak çalışmaya başladı ve Kasım 2022’de Başekonomist olarak atandı.

Karahan, 28 Temmuz 2023 tarihinde Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkan Yardımcılığı’na atanmıştır.

Bu gelişmenin ekonomi ve finans dünyasındaki etkileri merak konusu olurken, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ise yaptığı açıklamada, "Hafize Gaye Erkan'ın aldığı karar tamamen şahsi olup, kendi takdirleridir. Yeni atanacak Merkez Bankası Başkanı ve ekibine başarılar diliyorum. Bu çerçevede, güçlü iş birliği ve koordinasyon içinde fiyat istikrarı hedefimize emin adımlarla ilerleyeceğiz." ifadelerine yer verdi.

Salih DarıcıSalih Darıcı

Salih Darıcı Haberleri, Köşe Yazıları,Yorumları Şanlıurfa Birecik

YORUMLAR