Anadolu Haberler - Türkiye ve Dünya'dan En Doğru Haber Kaynağı  - Son Dakika Haberler, Türkiye Gündemi haberleri
HV
28 NİSAN Pazar 09:59

Mersin Büyükşehir’den Hem Öğrencilere Hem de Ailelerine Destek

Öğrenci dostu belediyecilik anlayışı ile hizmetlerini gerçekleştiren Mersin Büyükşehir Belediyesi, bünyesinde bulunan Merkez Erkek Öğrenci Yurdu, Gülnar Yükseköğrenim Kız Öğrenci Yurdu ve Gülnar Erkek Konuk Evi’nin hem kaliteli hizmeti hem de konforuyla, öğrencilere aile sıcaklığını aratmayacak bir barınma hizmeti sunmaya devam ediyor.

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 11-12-2023 12:36   Güncelleme : 11-12-2023 12:36
Mersin Büyükşehir’den Hem Öğrencilere Hem de Ailelerine Destek

Her geçen gün artan hayat pahalılığına karşı Büyükşehir’in yurtlarını tercih eden öğrenciler, Büyükşehir sayesinde barınma probleminden kurtuluyor. Öğrenciler yurtlarda barınmanın yanı sıra yemek, internet, çamaşır ve ütü ihtiyaçlarını da kolaylıkla gideriyor. Zamanla aile gibi olduklarını ifade eden öğrenciler, yurt imkânlarından ve konforundan oldukça memnun kaldıklarını dile getiriyorlar.

Işık: “Büyükşehir Belediyesi, öğrenci kenti vizyonu ile hareket ediyor”

Sosyal Hizmetler Dairesi bünyesinde bulunan Merkez Erkek Öğrenci Yurdu Müdürü Emrah Ayhan Işık, yurdun 2022-2023 Eğitim ve Öğretim yılında faaliyete geçtiğini belirterek, yurt kapasitesinin toplamda 120 kişilik olduğunu aktardı. Işık, “Her katta engelli öğrencilerimize yönelik tek kişilik odalarımız ve her katta yine 3-4 kişilik odalarımız bulunuyor. Odalarımızda; tuvalet ve banyo, 24 saat sıcak su, merkezi ısıtma ve soğutma sistemi, internet, dinlenme ve çalışma alanları bulunuyor. Aynı zamanda sabah ve akşam olmak üzere 2 öğün yemek hizmetimiz de mevcut. Öğrencilerimizin kendi odalarının dışında da ders çalışabileceği ve dinlenebileceği alanlar yarattık” dedi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin öğrenci kenti vizyonu ile hareket ettiğini ve son dönemlerde artan kira fiyatları karşısında hem öğrencilere hem de ailelerine destek olmak istediklerini kaydeden Işık,  “Yurtta öğrenciler için gerekli bütün olanaklar mevcut. Yemeklerimiz gıda mühendislerinin kontrolünden sonra yurdumuza geliyor. Gülnar ilçemizde de kız öğrenciler için 68 kişilik Gülnar Yükseköğrenim Kız Öğrenci Yurdu ile 52 kişi kapasiteli Erkek Konuk Evimiz faaliyette. Bizler öğrencilerimize her konuda destek olmaya çalışıyoruz. Yurtlarımızda da aile ortamını sağladığımızı düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.

 

Salih DarıcıSalih Darıcı

Salih Darıcı Haberleri, Köşe Yazıları,Yorumları Şanlıurfa Birecik

YORUMLAR