Anadolu Haberler - Türkiye ve Dünya'dan En Doğru Haber Kaynağı  - Son Dakika Haberler, Türkiye Gündemi haberleri
HV
29 NİSAN Pazartesi 00:43

Mersin'de Güne Enerjik Başlamak İçin Büyükşehir'in Sabah Sporu

Uzun yıllardır ‘Harekete Devam’ sloganıyla Mersin sahilinin belirli noktalarında sabah sporu hizmeti veren Mersin Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi’nin ulaştığı insan sayısı her geçen gün artıyor.

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 26-10-2023 12:38   Güncelleme : 26-10-2023 12:38
Mersin'de Güne Enerjik Başlamak İçin Büyükşehir'in Sabah Sporu

Vatandaşlar sabah sporunu, güneşin doğuşu ve Büyükşehir Belediyesi’nin uzman antrenörleri eşliğinde denize karşı yapıyor.

Mezitli Cumhuriyet Gösteri Merkezi, Galatasaray Meydanı, Özgecan Aslan Barış Meydanı, Fenerbahçe Meydanı, Hataydan Kafe yanı olmak üzere belirli noktalarda farklı gruplarla yapılan sabah sporunda vatandaşlar, istikrarlı spor yapmanın mutluluğunu yaşıyor. Tek başlarına spor yapacak motivasyonu kendilerinde bulamayan vatandaşlar, Büyükşehir’in ücretsiz sabah sporu sayesinde hem motivasyon buluyorlar, hem de sporu daha istikrarlı ve uzun süre yapabiliyorlar. Spor hareketleri, katılımcıların yaş grubu ortalamasına uygun olarak yaptırılıyor. Esneme ve germe hareketleri (stretching) ile başlayan sabah sporunda, yürüme ve koşma da yapılıyor. Uzman antrenörler eşliğinde yapılan sporda her birey, hastalık ya da fiziksel durumuna göre uygun hareketleri yapmaya yönlendiriliyor.

Sabah sporuna katılan vatandaşlar, ayda bir kez de Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı ekipleri tarafından ücretsiz sağlık taramasından geçiriliyor. Taramada; boy, kilo, yağ oranı, tansiyon ve şeker ölçümleri yapılıyor. Yapılan sağlık taraması sonuçları sayesinde, vatandaşların düzenli olarak sağlık kontrolü yapılırken, olası hastalıklar için erken teşhise olanak sağlanıyor.

Salih DarıcıSalih Darıcı

Salih Darıcı Haberleri, Köşe Yazıları,Yorumları Şanlıurfa Birecik

YORUMLAR