Anadolu Haberler - Türkiye ve Dünya'dan En Doğru Haber Kaynağı  - Son Dakika Haberler, Türkiye Gündemi haberleri
HV
29 NİSAN Pazartesi 19:20

MESKİ, Atık Su Arıtma Tesislerinde Biyogaz ile Elektrik Üretimine Devam Ediyor

MESKİ, 2 adet atık su arıtma tesisi için kullanılan biyogaz enerji santralleri ile 2023'te 10 milyon kWh yenilenebilir enerji üreterek, 66 bin hanenin bir aylık elektrik ihtiyacını karşıladı.

EKONOMİ
Giriş Tarihi : 13-01-2024 05:31
MESKİ, Atık Su Arıtma Tesislerinde Biyogaz ile Elektrik Üretimine Devam Ediyor

Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ), atık su arıtma tesislerinde kullanılan biyogaz enerji santralleri ile yenilenebilir enerji üretmeye devam ediyor. 2 adet atık su arıtma tesisi, 2 bin 700 kW kurulu güce sahip biyogaz enerji santralleri ile enerjisini karşılayarak çevre dostu projelere imza atıyor.

2023 yılında gerçekleştirdiği yenilenebilir enerji üretimiyle MESKİ, kritik tesislerinde yaklaşık 10 milyon kWh elektrik tüketimini karşıladı. Bu enerji, yaklaşık 66 bin hanenin bir aylık elektrik ihtiyacına eşdeğerdir (1 hanenin aylık tüketimi 150 kWh olarak esas alındı). Ayrıca, üretilen enerji ile toplam 4 bin 866 ton karbon salınımının engellenmesi sağlandı, bu da 11 bin 840 ağacın hayatını kurtarmaya denk geliyor.

MESKİ Elektrik Merkezleri Dairesi Başkanı Hasan Apçin, enerji yönetim sisteminin performansında iyileştirmeler yapıldığını belirterek, şirketin devam eden projelerle toplam elektrik tüketiminin yüzde 21'ini yenilenebilir enerji ile karşılamayı hedeflediğini söyledi. Apçin ayrıca, enerji verimliliğini artırmak amacıyla TS EN ISO 50001 Enerji Yönetim Sistemi gereksinimlerinin uygulandığını ve sürekli iyileştirmelerle enerji yönetim sistemi performansının artırıldığını ifade etti.

Salih DarıcıSalih Darıcı

Salih Darıcı Haberleri, Köşe Yazıları,Yorumları Şanlıurfa Birecik

YORUMLAR