Anadolu Haberler - Türkiye ve Dünya'dan En Doğru Haber Kaynağı  - Son Dakika Haberler, Türkiye Gündemi haberleri
HV
29 MART Cuma 13:10

Microsoft, Windows 11'deki arama özelliği yüzünden Google'a dava açtı

ABD merkezli teknoloji devi Microsoft, Windows 11 işletim sistemindeki bir özellik nedeniyle Google'a karşı yasal işlem başlattı. The Verge tarafından yayınlanan habere göre, Microsoft, Google'ın reklam birimini engelleme özelliği nedeniyle şikayetini ABD Federal Ticaret Komisyonu'na (FTC) bildirdi.

DÜNYA
Giriş Tarihi : 21-03-2023 09:26   Güncelleme : 21-03-2023 09:30
Microsoft, Windows 11'deki arama özelliği yüzünden Google'a dava açtı

Windows 11 işletim sistemi, varsayılan olarak reklam birimlerini engelleme özelliğine sahip olan bir tarayıcı olan Microsoft Edge'i kullanıyor. Bu özellik, Google'ın reklam birimlerinin çalışmasını engelleyebilir ve Google'ın reklam işletmeciliği işine zarar verebilir.

Microsoft, yaptığı açıklamada, reklam birimlerinin engellenmesinin reklam verenlerin farkındalığını artırdığını ve çevrimiçi gizliliği koruduğunu belirtti. Ancak, Google, reklam birimlerinin engellenmesinin diğer tarayıcıların rekabet gücünü azalttığını ve dolayısıyla Microsoft'un bu özelliği kullanmasıyla ticari rekabet kurallarını ihlal ettiğini iddia ediyor.

Microsoft'un şikayeti, FTC'nin Google'ın reklam birimlerini engelleme özelliğinin tarayıcılarda yasal olup olmadığını araştırmak için başlattığı geniş çaplı soruşturma sırasında geldi. FTC, Microsoft'un şikayetiyle ilgili herhangi bir yorumda bulunmadı.

Salih Darıcı

 

Salih DarıcıSalih Darıcı

Salih Darıcı Haberleri, Köşe Yazıları,Yorumları Şanlıurfa Birecik

YORUMLAR