Anadolu Haberler - Türkiye ve Dünya'dan En Doğru Haber Kaynağı  - Son Dakika Haberler, Türkiye Gündemi haberleri
HV
24 NİSAN Çarşamba 15:43

Mirkelam: Birecik, Ebediyen Hür Ve Bağımsız Türk Yurdu Olarak Kalacaktır

Birecik’in düşman işgalinden kurtuluşunun 101’inci yıl dönümü münasebetiyle bir mesaj yayınlayan Birecik Belediye Başkanı Mahmut Mirkelam, “Birecik, ebediyen hür ve bağımsız Türk yurdu olarak kalacaktır.” dedi.

KÜLTÜR - SANAT
Giriş Tarihi : 11-07-2021 04:15
 Mirkelam: Birecik, Ebediyen Hür Ve Bağımsız Türk Yurdu Olarak Kalacaktır
"

Başkan Mirkelam, 11 Temmuz Birecik’in düşman işgalinden kurtuluşu münasebetiyle yayınladığı mesajda, şunları dile getirdi:
Fırat’ın incisi, cennet vatanımızın nadide cenneti Birecik’imizin düşman işgalinden kurtuluşunun 101’inci yıl dönümünü büyük bir onur ve gururla kutlarken, büyük imkânsızlıklar içerisinde olmasına rağmen düşmana karşı amansız bir mücadele yürüten kahramanlarımızı saygı ve minnetle anıyorum.


Birinci Dünya Savaşının ardından yorgun ve fakir düşen milletimizi tarih sahnesinden silmek üzere hain planlarını devreye koyan emperyalist güçlere karşı yurdunu, milletini, bayrağını ve kutsal değerlerini korumak uğruna büyük bir cesaret ortaya koyan, gerekirse tahtadan toplar yaparak düşmana kan kusturan Birecik halkının hürriyet ve istiklal aşkı, Türk tarihine altın harflerle yazılmıştır.


Birecikli Edip Efendi’nin işgalci Fransızlara söylediği; “Biz Türküz, boyunduruk bilmeyiz. İstiklal aşkı içimizde yanan bir volkandır. Çok sürmez, bu volkan feveran eden ve sizleri boğar. Türk, hürriyetini kurtarmayı bilir ve sizler de Türk tarihini okumuş iseniz takdir edersiniz ki, Türk’e boyunduruk vurulmaz ve Türk esaret nedir bilmez.” sözünün tahakkuk ettiği gün olan 11 Temmuz 1920 tarihi, ulusal kurtuluş mücadelemizin de ilham kaynağı olmuştur.


Ebediyen hür ve bağımsız Türk yurdu olarak kalacak Birecik’in düşman işgalinden kurtuluşu, türlü imkânsızlık ve zorluklara rağmen büyük zaferler elde etmeyi başarmış milletimizin birlik ve beraberlik bilincini diri tutan bir sevinç günüdür.
Bizlere bu gurur ve bayram sevincini yaşatan, bir millet olarak düşmana karşı topyekûn hareket başlatarak bunda muvaffak olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere, başı dik, alnı açık, hür ve bağımsız yaşamamızı temin etmek uğruna büyük fedakârlıklar gösteren ecdadımız ile tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum.
Tüm Birecikli hemşerilerimin bayramını en içten duygularımla tebrik ediyor, sağlık, huzur ve mutluluk dolu bir hayat diliyorum.

 

Salih DarıcıSalih Darıcı

Salih Darıcı Haberleri, Köşe Yazıları,Yorumları Şanlıurfa Birecik

YORUMLAR