Anadolu Haberler - Türkiye ve Dünya'dan En Doğru Haber Kaynağı  - Son Dakika Haberler, Türkiye Gündemi haberleri
HV
01 MAYIS Çarşamba 16:17

'Nefes' ve 'Otağ' OGM envanterinde

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Orman Yangını Söndürme Uçakları ve Helikopterleri teslim törenine katıldı. Uçağa "Otağ", helikoptere ise "Nefes" ismini verdi.

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 03-05-2023 15:52   Güncelleme : 03-05-2023 15:52
'Nefes' ve 'Otağ' OGM envanterinde

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, orman yangınlarıyla mücadelede Cumhuriyet tarihinin en güçlü hava filosunun oluşturulmasına katkı sağlayacak uçaklar ve helikopterlerin teslim edildiği "Orman Yangını Söndürme Uçakları ve Helikopterleri Teslim Töreni"ne katılmak üzere Orman Genel Müdürlüğü (OGM) Havacılık Dairesi Başkanlığı Tesisleri’ne geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımıyla yangın söndürme uçakları ve helikopterler Orman Genel Müdürlüğü'nün envanterine dahil edildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci'den, OGM envanterine dâhil edilecek 1 adet T70 yangın söndürme helikopteri, 4 adet Air Tractor model yangın söndürme uçağı ile 1 adet insanlı keşif uçağı hakkında bilgi aldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ilk olarak yüksek teknolojiye sahip insanlı keşif uçağını inceledi. Bakan Kirişci'den uçak hakkında bilgi alan Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu uçağa "OTAĞ" ismini verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, uçağın gövdesine 3 Mayıs 2023 tarihiyle "OTAĞ" ismini yazdı, imzasını attı.

 

Salih DarıcıSalih Darıcı

Salih Darıcı Haberleri, Köşe Yazıları,Yorumları Şanlıurfa Birecik

YORUMLAR