Anadolu Haberler - Türkiye ve Dünya'dan En Doğru Haber Kaynağı  - Son Dakika Haberler, Türkiye Gündemi haberleri
HV
28 MART Perşembe 22:55

New York Valisi, Türkiye ve Suriye'deki deprem felaketine karşı yardım çağrısı yaptı

ABD iş dünyasını depremden etkilenenlere destek olmak amacıyla harekete geçmeye çağıran Hamdi Ulukaya'nın öncülüğünde başlatılan bağış kampanyasına ABD’nin New York eyaletinin Valisi Kathy Hochul da destek verdi.

EKONOMİ
Giriş Tarihi : 11-03-2023 16:40
New York Valisi, Türkiye ve Suriye'deki deprem felaketine karşı yardım çağrısı yaptı

 ABD’nin New York eyaletinin Valisi Kathy Hochul, Türkiye ve Suriye’de yaşanan deprem felaketi sonrasında gerçekleştirilen bağış kampanyasına destek verdi. Depremin ilk gününden itibaren ABD iş dünyasını depremden etkilenenlere destek olmak amacıyla harekete geçmeye çağıran Chobani Kurucusu ve CEO’su Hamdi Ulukaya’nın öncülüğünde başlatılan ve Turkish Philantrophy Fund tarafından gerçekleştirilen bağış kampanyası kapsamında bugüne kadar 10 milyon dolar’ın üzerinde yardım toplandı.

ABD’nin New York eyaletinin Valisi Kathy Hochul, Chobani CEO'su ve kurucusu Hamdi Ulukaya’nın çağrısı doğrultunda, New Yorkluları Türkiye’de yaşanan deprem felaketi sonrasında yardım toplama çabalarını desteklemeye çağırdı.

Vali Hochul yaptığı açıklamada, ″Kalplerimiz Türkiye'deki yıkıcı depremin kurbanları için sızlıyor ve düşüncelerimiz yurtdışında sevdiklerini kaybetmenin yasını tutmaya devam eden New Yorklularla birlikte. Yardım çabaları sürerken, ihtiyacı olanlara yardım çağrısına ilk cevap verenlerden biri olan Hamdi Ulukaya ve Chobani ailesi gibi, New York iş dünyasının üyelerini alkışlıyorum ve tüm New Yorkluları Türkiye ve Suriye’de yaşanan depremden etkilenenlere destek için zamanlarını veya kaynaklarını bağışlamaya ediyorum.″ dedi.

Salih DarıcıSalih Darıcı

Salih Darıcı Haberleri, Köşe Yazıları,Yorumları Şanlıurfa Birecik

YORUMLAR