Anadolu Haberler - Türkiye ve Dünya'dan En Doğru Haber Kaynağı  - Son Dakika Haberler, Türkiye Gündemi haberleri
HV
29 NİSAN Pazartesi 22:42

ORDU BÜYÜKŞEHİR TAŞKIN SONRASI İLAÇMA VE DEZENFEKSİYON ÇALIŞMASI BAŞLATTI

Ordu Büyükşehir Belediyesi, afet sonrası salgın hastalıkların önüne geçmek için su taşkınının yaşandığı ev, iş yeri ile yağmur suyu giderlerinde dezenfeksiyon ve ilaçlama çalışması başlattı.

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 13-07-2023 17:22   Güncelleme : 13-07-2023 17:22
ORDU BÜYÜKŞEHİR TAŞKIN SONRASI İLAÇMA VE DEZENFEKSİYON ÇALIŞMASI BAŞLATTI

Ordu’da geçtiğimiz günlerde meydana gelen yoğun yağışların ilk anından itibaren tüm ekip ve ekipmanları ile seferber olan Ordu Büyükşehir Belediyesi, afetin izlerini silmeye devam ediyor. Cadde ve sokaklarda temizlik işlemlerin tamamlayan Büyükşehir Belediyesi ekipleri şimdi ise taşkınların ardından oluşabilecek salgın hastalıkların önüne geçmek amacıyla Altınordu ilçesinde zarar gören iş yerleri ile binaların bodrumlarında dezenfeksiyon ve ilaçlama çalışması yürütüyor. 

İŞ YERLERİ VE BİNA ALTLARI DEZENFEKTE EDİLİYOR

Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığına bağlı Vektörel Mücadele ekipleri, köprülerin ve derelerin tıkanması sonucu yağmur sularından en çok etkilenen Şarkiye ve Düz Mahalle’de taşkın sularının girdiği iş yerlerini tek tek gezerek dezenfekte ediyor. Ekipler ayrıca Sırrı Paşa Caddesi üzerinde bulunan yağmur suyu hatlarında da dezenfekte işlemi gerçekleştiriyor.

Öte yandan tüm şehir genelinde çalışma yürüten ekipler, afetten zarar gören yaklaşık 300 bina altında ve bodrumunda da sivrisinek ve haşerelere karşı ilaçlama işlemi yapıyor.

MUHTAR AYDIN’DAN TEŞEKKÜR

Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan çalışmaları değerlendiren Düz Mahalle Muhtarı Hakan Cemal Aydın, ilk andan itibaren sahada olan ve özverili çalışmalar yürüten Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler ve ekibine teşekkürlerini iletti.

Dezenfeksiyon ve ilaçlama çalışmaları ile salgın hastalıkların önüne geçildiğine, ev ve iş yerlerinin Büyükşehir Belediyesi ekiplerince tek tek dezenfekte edildiğini ifade eden Aydın, “Sel felaketi sonrası taşan derelerden kaynaklı Düz Mahalle’de esnaflarımızın iş yerlerinde olumsuzluklar yaşandı. Bugün itibari ile Büyükşehir Belediyemiz ekipleri salgın hastalıklara karşı dezenfeksiyon çalışması yapıyor. İş yerlerimiz tek tek ziyaret edilerek dezenfekte ediliyor. Bu çalışmalarla salgın hastalıklarla ilgili önlemler alınıyor. Vektörle mücadele de aralıksız devam ediyor. İlk andan itibaren çalışma yaparak olumsuzlukları en aza indirmek için çaba gösteren Ordu Büyükşehir Belediye Başkanımız Dr. Mehmet Hilmi Güler başta olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz” dedi.

Salih DarıcıSalih Darıcı

Salih Darıcı Haberleri, Köşe Yazıları,Yorumları Şanlıurfa Birecik

YORUMLAR