Anadolu Haberler - Türkiye ve Dünya'dan En Doğru Haber Kaynağı  - Son Dakika Haberler, Türkiye Gündemi haberleri
HV
27 NİSAN Cumartesi 20:21

ORDU’DAN 1091 PERSONEL VE 330 İŞ MAKİNASI BÖLGEDE GÖREV YAPIYOR

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 10 ili etkileyen deprem sonrası seferberlik ilan edilen Ordu’da, Ordu Valiliği, Ordu Büyükşehir Belediyesi ve AFAD koordinesinde 1091 personel, 330 araç ve iş makinası bölgede çalışmalara destek veriyor. Yardımlarında çığ gibi büyüdüğü Ordu’da şuana kadar toplanan ihtiyaç malzemeleri ile dolu 108 adet yardım tırı ve kamyonu da bölgeye gönderildi.

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 10-02-2023 17:08
ORDU’DAN 1091 PERSONEL VE 330 İŞ MAKİNASI BÖLGEDE GÖREV YAPIYOR

Deprem sonrası seferberlik ruhu ile hareket eden Ordu, tek yürek olarak deprem bölgesine ve depremzedelere destek olmaya devam ediyor. Depremin ilk anından itibaren koordineli bir şekilde çalışmalarını sürdüren Ordu Valiliği, Ordu Büyükşehir Belediyesi ve AFAD deprem bölgesinde aktif bir çalışma yürütüyor.

Depremin gerçekleştiği ilk saatlerin ardından teyakkuz halinde olunan Ordu’da tüm kurumlar seferber oldu. Koordineli yürütülen çalışmalar kapsamında bölgeye ilk olarak Ordu Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığına bağlı Arama-Kurtarma ekipleri ve sıcak yemek ihtiyacını giderecek olan mobil mutfak tırı gönderildi. Daha sonra ise yapılan koordinasyon ile Ordu’dan bölgeye 1091 kişilik arama-kurtarma, sağlık, teknik ve AFAD gönüllülerinin yanı sıra ekskavatör beko loder, grayder, yükleyici, lobed, ninç, arazöz, vidanjör su tankeri, mobil jenaretör, çekici, kamyon ve mobil sağlık aracından oluşan 330 araçlık bir destek sağlandı.

ORDU’DAN ŞUANA KADAR 108 YARDIM TIRI GÖNDERİLDİ

Tüm bunların yanı sıra depremin ilk saatlerinde Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in yaptığı destek çağrısı ile Ordululardan ateda yardım yağdı. Elindeki tüm imkanları seferber eden Ordulular Büyükşehir Belediyesi yardım merkezine akın etti. Gönüllülerinde katkı verdiği çalışmalar sonucunda çadır, yatak, yastık, yorgan, uyku tulumu ve seti, tıbbi malzeme, mutfak seti, battaniye, ısıtıcı, giyecek, gıda, su, bebek maması ve bezi, hijyen, temizlik ve yakacak malzemeleri ile dolu toplam 108 yardım tırı ve kamyonu deprem bölgelerine gönderildi. Tüm bunların yanı sıra yardımlar toplanarak tırların gönderilmesi çalışması da devam ediyor.

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler ise yaşanan deprem sonrası Ordu’da yapılan destek ve yardım çalışmalarını şu sözlerle açıkladı.

Başkan Güler, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

Ordu, Türkiye için tek yürek. Büyük yıkımın dördüncü günü itibariyle. 108 adet yardım tırı ve kamyonu, 330 adet araç ve iş makinesi, 1091 kişiden oluşan ekiplerimiz ile deprem bölgelerindeyiz. Yardımlarımızı ulaştırmaya ve yaralarımızı sarmaya devam edeceğiz”

Salih DarıcıSalih Darıcı

Salih Darıcı Haberleri, Köşe Yazıları,Yorumları Şanlıurfa Birecik

YORUMLAR