Anadolu Haberler - Türkiye ve Dünya'dan En Doğru Haber Kaynağı  - Son Dakika Haberler, Türkiye Gündemi haberleri
HV
27 NİSAN Cumartesi 10:24

Özhaseki: ″Tokat'ta 750 Konutun Yıkımı Gündemde″

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Tokat'ta kentsel dönüşüm projeleri ve şehrin geleceği hakkında önemli açıklamalar yaptı.

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 23-03-2024 12:00   Güncelleme : 23-03-2024 12:00
Özhaseki: ″Tokat'ta 750 Konutun Yıkımı Gündemde″

Bakan Özhaseki, Anadolu coğrafyasının dünyanın en eski yerleşim yerlerinden biri olduğunu ve bu toprakların eşsiz güzellikler barındırdığını belirtti. Ancak her güzelin bir kusuru olduğu gibi, Anadolu'nun da fitne odakları ve depremsellik gibi zorlukları olduğunu vurguladı.

KENTSEL DÖNÜŞÜMÜN ÖNEMİ VE GEREKLİLİĞİ

Bakan, Tokat'ta ve Türkiye genelinde kentsel dönüşüm projelerinin hayati önem taşıdığını, bu sayede deprem riskine karşı daha güvenli yapıların inşa edileceğini anlattı. 2012 yılında başlatılan kentsel dönüşüm seferberliğinin, bugüne kadar 2.250.000 konutun dönüştürülmesini sağladığını, 452.000 konutun inşaatının ise devam ettiğini belirtti.

TOKAT'TA KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALIŞMALARI

Bakan Özhaseki, Tokat'ta kentsel dönüşüm kapsamında Erenler Mahallesi'nde 750 konutun yıkılacağını ve yerlerine daha fazlasının inşa edileceğini ifade etti. Ayrıca, şehir genelinde devam eden ve planlanan diğer kentsel dönüşüm projeleri hakkında bilgi verdi.

YATIRIMLAR VE GELECEK PLANLARI

Tokat'taki yatırımlar ve gelecek planları hakkında da konuşan Bakan Özhaseki, şehre yapılan ve yapılacak olan yatırımların şehrin çehresini değiştireceğini belirtti. Özellikle Turhal'da yapılacak olan özel sektör yatırımı ve Yeşil Sanayi Sitesi'nin, bölge ekonomisine büyük katkı sağlayacağını ifade etti

Salih DarıcıSalih Darıcı

Salih Darıcı Haberleri, Köşe Yazıları,Yorumları Şanlıurfa Birecik

YORUMLAR