Anadolu Haberler - Türkiye ve Dünya'dan En Doğru Haber Kaynağı  - Son Dakika Haberler, Türkiye Gündemi haberleri
HV
04 MAYIS Cumartesi 13:48

Prof. Dr. Ali Şimşek Harran Üniversitesi'nden Kamuoyuna Açıklama

Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı ve Göz Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ali Şimşek, kamuoyuna açıklama yaparak adına atılan tweetlerle ilgili yanıltıcı haberler hakkında bilgi verdi.

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 25-04-2024 01:52
Prof. Dr. Ali Şimşek Harran Üniversitesi'nden Kamuoyuna Açıklama

KAMUOYUNA DUYURULUR

17 Nisan 2024 tarihinden itibaren Kanal Urfa Haber Sunucusu Mehmet Emin Tapan tarafından şahsım adına atılan karalayıcı ve gerçeği yansıtmayan tweetlerle ilgili olarak kamuoyuna açıklama yapma gereği duyuyorum.

Yapılan bu kasıtlı ve suçlayıcı ifadeler, beni ve meslek itibarımı hedef alarak küçümsemeye yöneliktir. Bu tweetlerde ve haberlerde yer alan içeriklerin gerçeği yansıtmadığını ve doğru olmadığını belgeleyen delilleri kamuoyuyla paylaşmak istiyorum.

Dedikodu ve yanlış bilginin yayılmasını önlemek amacıyla bu açıklamayı yapma zorunluluğu doğmuştur. İlgili medya kuruluşlarından, ekte sunulan cevap yazımın yayınlanmasını talep ediyorum.

Mehmet Emin Tapan tarafından atılan tweetlerin ve yapılan haberlerin gerçeği yansıtmadığına dair somut kanıtlar şunlardır:

1- Hastanın, başka bir hastanede katarakt ameliyatı geçirdiği ve sonrasında gözünde oluşan yırtık nedeniyle üniversite hastanesine yönlendirildiği, randevu almak için başvurduğunda belirli bir süre beklemek zorunda kaldığı doğru değildir. Hasta Bilgi Sistemi kayıtları bu durumu yalanlamaktadır.

2- İlk gittiği hastanede başarısız olan ameliyatın düzeltilmesi için planlanan 5 yıllık tedavi sürecine hastanın riayet etmediği iddiası gerçeği yansıtmamaktadır. Hastaya başarılı bir ameliyat yapılmış ve tedavi süreci belirtilen şekilde devam etmiştir.

3- İddiaların aksine, ilgili hastanın tedavi sürecindeki tüm müdahalelerin zamanında yapıldığı ve hastanın sağlık durumunun gerektiği şekilde takip edildiği belgelere dayanmaktadır.

4- Haberlerde belirtilen olaylar arasında mantıksızlık ve çelişkiler bulunmaktadır, bu da haberlerin gerçeği yansıtmadığını göstermektedir.

Mehmet Emin Tapan'ın, gerçek dışı iddialarla tarafıma ve hastaneme yönelik karalama kampanyası yürüttüğü açıktır. Bu durum, gazetecilik etiğiyle bağdaşmamakta olup, tarafıma ve kurumuma zarar vermektedir.

Bu vesileyle, mesnetsiz bilgi yayarak hukuki sınırları aşan kişilere karşı gerekli hukuki adımları atacağımı belirtmek isterim. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Prof. Dr. Ali Şimşek

Göz Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı

Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı

Salih DarıcıSalih Darıcı

Salih Darıcı Haberleri, Köşe Yazıları,Yorumları Şanlıurfa Birecik

YORUMLAR