Anadolu Haberler - Türkiye ve Dünya'dan En Doğru Haber Kaynağı  - Son Dakika Haberler, Türkiye Gündemi haberleri
HV
20 NİSAN Cumartesi 17:05

Sahte doktor bakın neler yapmış, Oyunculuğun bu kadarınada pes doğrusu

Çerkezköy Devlet Hastanesi’nde kendini Çapa Tıp Fakültesi mezunu bir doktor olarak tanıtan 20 yaşındaki sahte pratisyen hekim Ayşe Ö’nün doktorculuk yalanını, hastanedeki doktorun asistanının merakı ortaya çıkardı.

SAĞLIK
Giriş Tarihi : 25-11-2022 23:46   Güncelleme : 26-11-2022 01:19
Sahte doktor bakın neler yapmış, Oyunculuğun bu kadarınada pes doğrusu

cerkezkoyhaber'in yaptığı habere göre,Çerkezköy Devlet Hastanesi’yle ilgili Cumhuriyet Başsavcılığı’na gelen bir ihbarın değerlendirilmesiyle hastanede başlatılan sahte doktor soruşturmasında bir yıldır kendini pratisyen hekim olarak tanıtan ve Eylül ayındaki TUS sınavından 81 puan aldığını iddia eden, kendisini hastaneye ‘Çocuk doktoru Ayşem’ olarak tanıtan Ayşe Ö., polis tarafından gözaltına alınarak adliyeye sevk edildi.

Yaklaşık bir yıldır Çerkezköy Devlet Hastanesi’nde kendini Çapa Tıp Fakültesi mezunu bir doktor olarak tanıtan 20 yaşındaki sahte pratisyen hekim Ayşe Ö’nün doktorculuk yalanını, geçtiğimiz günlerde hastanedeki çocuk doktorunun asistanının merakı ortaya çıkardı. 

SAHTE DOKTORUN  SAHTE EVRAKLAR 

Çerkezköy Devlet Hastanesi’nde görev yapan doktor asistanının bölümün sorumlu doktoruna ‘Hocam biliyor musunuz Ayşem doktor Eylül ayındaki TUS’tan 81 puan almış’ demesi üzerine şüphelenen gerçek doktor durumu önce doktor Ayşem olarak bildikleri Ayşe Ö’ye sordu.

Çelişkili cevaplar karşısında yapılan sahtekarlığı Çerkezköy İlçe Kaymakamlığı’na bildiren hastane yönetimi, ardından Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcılığı’na giderek Çerkezköy Devlet Hastanesi’nde meydana gelen sahtekarlıkla ilgili suç duyurusunda bulundu.

Sahtekarlıkla ilgili harekete geçen emniyet güçleri Ayşe Ö’nün evinde yaptıkları aramada üç poşet dolusu tıbbi kitaplara ve dokümanlara el koyarken, iddiaya göre sahte üniversite kimlikleri, sahte doktor kimlikleri, sahte diplomalar, çeşitli hastanelere ait kimliklerin yanı sıra ameliyat kıyafetleri ve dönem birincisi olduğuna dair sahte plaketlerde ele geçirilen materyaller arasında yer aldı. 

İHMALLLER HAKKINDA SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Emniyetteki ifadesinin ardından sahte doktor Ayşe Ö. polis ekipleri tarafından Adliyeye sevk edilirken, savcılık ifadesinin ardından Tababet ve Şuabatı San'atlarının Tarzı İcrasına Dair Kanunu kapsamında sahtekarlık suçlamasıyla tutuklanma istemiyle mahkemeye sevk edildi. Çerkezköy Devlet Hastanesi’nde yaklaşık bir yıldır kendini doktor olarak tanıtan sahte doktor Ayşe Ö., çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderilirken, Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcılığı, Çerkezköy Devlet Hastanesi’nde yaşanan sahte doktor olayına ilişkin ihmal edinilenler  hakkında ek soruşturma başlattı. 

Sahte doktorun doktorculuk oyunu pes dedirtti

AİLESİNİ DE BU YALANA ALET ETMİŞ 

20 yaşındaki sahte doktor Ayşe Ö.’nün doktorculuk oyununun, sadece hastanede değil, evinde ve özel yaşantısında da sürdüğünün ortaya çıkması, hastane yönetimini ve çalışanlarını şoke ettiği kadar ailesini de şoka soktu. İddialara göre ailesini de Tıp Fakültesi’nde okuduğuna inandıran, bu yalanına ailesini ve çevresini de alet eden sahte doktor Ayşe Ö.’yü ailesinin yurda yerleştirdiği de öğrenildi

 

SAHTE DOKTOR AMELİYAT'TA YAPMIŞ GİRMİŞ 

Çerkezköy Devlet Hastanesi’ndeki doktor açığını ve çocuk doktoru ihtiyacını fırsat bilerek kendini hastane yönetimine Çapa Tıp Fakültesi’ni bitirmiş genç bir kadın doktor olarak tanıtan Ayşe Ö’nün hastane acilinde, servislerde doktorlar ve sağlık çalışanlarıyla yaklaşık bir yıldır hastanenin bir doktoruymuş gibi doktorculuk oynamasına anlam verilemezken, iddiaya göre Ayşe Ö’nün yakın çevresinde ve sosyal medya hesaplarında Çerkezköy Devlet Hastanesi’nde çekildiği iddia edilen ameliyat anına ait görüntüleri paylaşması pes dedirtti. 

Haber / Şaban KARDEŞ

Salih DarıcıSalih Darıcı

Salih Darıcı Haberleri, Köşe Yazıları,Yorumları Şanlıurfa Birecik

YORUMLAR