Anadolu Haberler - Türkiye ve Dünya'dan En Doğru Haber Kaynağı  - Son Dakika Haberler, Türkiye Gündemi haberleri
HV
23 NİSAN Salı 23:55

“Sakarya’nın adını tarımda altın harflerle yazacağız”

Başkan Yüce, “Şehirlerin şehri Sakarya’yı tarımda dünya markası yapmak istiyoruz” dedi.

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 10-11-2022 17:43
“Sakarya’nın adını tarımda altın harflerle yazacağız”

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Hendek’teki Sakarya 4. Tarım, Hayvancılık Makinaları, Teknolojiler ve Yem Fuarı’nın açılışı gerçekleştirdi. Yüce, fuar alanında bulunan Büyükşehir’in ve sektör temsilcilerinin stantlarındaki ürün ve makinaları inceledi. Plaket takdimine de katılan Yüce, törende tarımla ilgili önemli mesajlar verdi.
Sakarya’da hayata geçirilen ve Türkiye’ye örnek model olan UTÇEM, Seracılık Mükemmeliyet Merkezi, Sakarya Botanik Vadisi, Sera A.Ş, Arıcılık Projesi, Mera Islah ve Sulama Projesi çalışmalarından bahseden Yüce,  şehri bu alanda bir dünya markası yapmak istediklerini, bunun için gündüz gece çalıştıklarını anlattı.

Programa ayrıca Vali Çetin Oktay Kaldırım, AK Parti İl Başkanı Yunus Tever, SATSO Başkanı Akgün Altuğ, Sakarya Ticaret Borsası Başkanı Mustafa Genç,  Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu, Hendek Kaymakamı Halil İbrahim Acır, ilçedeki tarım yetkilileri, çiftçiler ve vatandaşlar katıldı.

Sakarya’nın bereketli toprakları itibariyle bir tarım şehri olduğuna vurgu yapan Yüce, “Malumunuz şehrimiz; coğrafi konumu, elverişli iklimi ve bereketli topraklarıyla tarım konusunda pek çok etkin özelliğe sahip. Şehirlerin şehri Sakarya’mız aynı zamanda bir tarım şehridir.  Gerçekleştirdiğimiz çalışmalarla bu potansiyelimize sahip çıkıyor, verimliliğimizi daha da arttırıyoruz. Sakarya birçok numune projesiyle, tarım ve hayvancılık alanında ismini altın harflerle yazdırmayı başarmış bir şehirdir. Şehrimizi biliyoruz. Araştırmalarımızı yapıyor, toprak ve iklim yapımıza en uygun şekilde çalışmalarımızı gerçekleştiriyoruz.  Toprağını bilen, ürününü bilen, üretim aşamasını öğrenen, gerekli tüm teknik ekipmana sahip üreticilerin yapacağı her iş verimli olacaktır” dedi.

Salih DarıcıSalih Darıcı

Salih Darıcı Haberleri, Köşe Yazıları,Yorumları Şanlıurfa Birecik

YORUMLAR