Anadolu Haberler - Türkiye ve Dünya'dan En Doğru Haber Kaynağı  - Son Dakika Haberler, Türkiye Gündemi haberleri
HV
28 NİSAN Pazar 16:15

Sakarya'nın Eko Turizm Rotası Dünya Çapında Tanınacak

Sakarya Büyükşehir Belediyesi’nin koordinatörlüğünde yürütülen ‘Karadeniz’de Pedal Çevirelim’ isimli Avrupa Birliği projesinin paydaşları olan Bulgaristan, Romanya, Ukrayna, Gürcistan’dan gelen kurum ve kuruluşlarla Sakarya’da bir araya geldi.

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 22-06-2023 12:28   Güncelleme : 22-06-2023 12:28
Sakarya'nın Eko Turizm Rotası Dünya Çapında Tanınacak

Sakarya merkezli Karadeniz Havzası Turizm Platformu Girişimi kurulması hedeflenen projede paydaşlarla Sakarya’nın Karadeniz ülkeleri açısından eko turizm merkezi olması yönünde görüş birliği yapıldı. Toplantıya ortak ülke temsilcilerinin yanı sıra İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, SATSO ve STK temsilcileri de katıldı.

Ortak ülkelerle Sakarya’nın mavi ve yeşil zenginliğini tanıtmak, eko turizm rotasında pedal dostu işletmeleri ön plana çıkarmak ve yerel kalkınmaya destek sağlamak amacıyla Büyükşehir Belediyesi Strateji Geliştirme Dairesi Başkanlığı koordinatörlüğünde yürütülen projede ortak ülkelerle ortak dijital platform oluşturuldu. Bu uygulama Türkiye sınırları için yayına çıktı. Şu an Apple, Android ve diğer işletim sistemlerinin marketlerinden indirilebiliyor.

Bu sayede oluşturulan dijital rota uygulaması ile artık dünyada tüm gezginler Sakarya’nın eko turizm rotalarını gezebilecekler, paylaşımda bulunabilecekler ve yerel ekonomi bu tanıtım sayesinde gelişim sağlayacak. Bunun yanı sıra artık akıllı telefonlardan Sakarya’nın eko turizm rota uygulaması olan #LetsCycle uygulaması kullanılabilir hale getirildi.Deneme aşamasında olan bu Eko turizm Rotası Akıllı Uygulaması geliştirilerek kısa süre içerisinde dünyaya dijital olarak açılacak.

 

 

 

Salih DarıcıSalih Darıcı

Salih Darıcı Haberleri, Köşe Yazıları,Yorumları Şanlıurfa Birecik

YORUMLAR