Anadolu Haberler - Türkiye ve Dünya'dan En Doğru Haber Kaynağı  - Son Dakika Haberler, Türkiye Gündemi haberleri
HV
28 NİSAN Pazar 13:31

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi'nden Yeni Park Projesi

Şehir Hastanesi, Bilim merkezi, Zeytin Dalı Eğitim Kampüsü ve GAP SUKAY tesislerinin yer aldığı bölgede 80 bin metrekarelik alanda devasa park çalışması başlatan Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, kente yeni bir yeşil alan daha kazandırıyor.

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 26-07-2023 13:46   Güncelleme : 26-07-2023 13:46
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi'nden Yeni Park Projesi

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül’ün talimatları doğrultusunda GAP SUKAY tesisleri bölgesinde bulunan alanda başlatılan park çalışması devam ediyor.

Şehir Hastanesi ile Bilim merkezinin yanı başında bulunan ve Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi’nin öz kaynaklarıyla 80 bin metrekare alan içerisindeki parkta bisiklet ve yürüyüş yolu, spor alanları, çocuk oyun alanları, kamelyalar, oturma grupları gibi alanlar yer alıyor.

Zemin hazırlama ve çevre düzenlemesiyle tamamlanan parkta ağaç dikiminin ardından vatandaşların spor yapabilecekleri kauçuk zeminli yürüyüş yolları tamamlandı, kamelya ve sosyal donatılar yerleştirildi.

80 bin metrekare arazi üzerine inşa edilen park yemyeşil doğası, tertemiz havasıyla adeta bir botanik bahçeyi andıracak. Park içerisinde belirlenen alanda görsel bir şölen oluşturacak şekilde tıbbi aromatik bitki üretimi de gerçekleştirilecek.

Salih DarıcıSalih Darıcı

Salih Darıcı Haberleri, Köşe Yazıları,Yorumları Şanlıurfa Birecik

YORUMLAR