Anadolu Haberler - Türkiye ve Dünya'dan En Doğru Haber Kaynağı  - Son Dakika Haberler, Türkiye Gündemi haberleri
HV
24 NİSAN Çarşamba 05:12

Şanlıurfa'da Ameliyatım Yarım Kaldı İddiasına Yetkililerden Cevap

Şanlıurfa'da yaşlı bir hastanın ameliyatının malzeme eksikliği nedeniyle yarım kaldığı iddialarına hastane yetkililerinden yanıt geldi. Açıklamada "Hastaya anjiyo yapılan ve işlem için çağırılan süre arasında yalnızca 1 gün mevcuttur" denildi.

SAĞLIK
Giriş Tarihi : 14-01-2023 14:19
Şanlıurfa'da Ameliyatım Yarım Kaldı İddiasına Yetkililerden Cevap

ŞANLIURFA- Harran Üniversitesi Hastanesinde yatışı yapıldıktan tam 15 gün sonra anjiyo ameliyatına alınan 71 yaşındaki Ali Çaşıl isimli hastanın kritik işlemi stent eksikliğinden dolayı yarım kaldı. Yaşlı adamın ailesi, çareyi Gaziantep’te gitmekte buldu.

Ailenin iddialarına hastaneden yanıt geldi.Hastanede malzeme eksikliğini kabul etse de temininin uzun sürmediğini belirttiği açıklamasında şu ifadelere yer verdi."Ali Çaşıl isimli hasta Harran Üniversitesi Hastanesine Dahiliye endokrin servisine diyabet ve ayakta açık yarasını nedeniyle yatırılmıştır. Tedavisinde öncelikli olarak ayak yarasının bakımı ve tedavisi için gerekli işlemler uygulanarak düzenli takipleri yapılmıştır.

Tedavi sürecinde Hastanın durumu farklı branşlar arası konsültasyonlar sonucunda bacak damarlarında tıkanıklık saptanan hastaya periferik anjiyografi yapılması planlanmıştır. Hasta 28.02.2022 tarihinde anjiyografiye alınmıştır. Anjiyografide hastanın sağ ve sol bacak ana damarından ileri düzey darlık olduğu başlangıç kısmından itibaren tam tıkalı olduğu görülmüştür.

Hastanın görüntüleri ayrıntılı olarak değerlendirildi. Hastaya yapılacak işlem hem riskli hem de özellikli olduğu konusunda bilgilendirme yapıldı.

Hastanın damar tıkanıklığının uzun süreli olduğu için işlemin aciliyeti bulunmamaktadır. Bu tür işlemlerde kullanılacak özellikli malzemenin temin edilmesi için ilgili firmalar ile iletişime geçilmiştir. Hasta ve yakınlarına da malzemelerin istendiği ve malzemelerin tedarik edilir edilmez işlemin yapılacağı belirtilmiştir.

01.03.2022 yani Salı günü malzemeler ilgili firma tarafından hastanemize getirilmiştir. Hastaya 02.03.2022 yani Çarşamba günü işlem yapılması planlanmış ve hasta yattığı servisten işlem için çağrılmıştır. Ancak hastanın kendi isteğiyle taburcu olduğu anlaşılmış ve bu nedenle işlem yapılamamıştır. Yani hastaya anjiyo yapılan ve islem için çağırılan süre arasında yalnızca 1 gün mevcuttur. Mevcut durum bu şekildedir."

 

 

Salih DarıcıSalih Darıcı

Salih Darıcı Haberleri, Köşe Yazıları,Yorumları Şanlıurfa Birecik

YORUMLAR