Anadolu Haberler - Türkiye ve Dünya'dan En Doğru Haber Kaynağı  - Son Dakika Haberler, Türkiye Gündemi haberleri
HV
28 NİSAN Pazar 03:29

Şanlıurfa’da kayıp çocuğun ahırda asılı cesedi bulundu: Dini eğitim kursu kapatıldı

Şanlıurfa’da salı günü kaybolan 12 yaşındaki Abdülbaki D.'nin ahırda asılı cesedi bulundu. Çocuğun gittiği dini eğitim verilen kursun kapatıldığı ve eğitmenin gözaltına alındığı öğrenildi. Şanlıurfa Barosu, çocuğun ölümüne ilişkin kamu davası açılması için iddianame hazırlanmasını istedi ve suç duyurusunda bulundu.

ASAYİŞ GÜVENLİK
Giriş Tarihi : 19-06-2023 00:11
Şanlıurfa’da kayıp çocuğun ahırda asılı cesedi bulundu: Dini eğitim kursu kapatıldı

Olay, Eyyübiye ilçesi Beşat Mahallesi’nde meydana geldi. Ceylanpınar ilçesinde yaşayan ailesi tarafından dini eğitim verilen özel bir kursa yollandığı belirtilen Abdülbaki D.'den haber alamayan yakınları, jandarmaya kayıp ihbarında bulundu. Başlatılan aramalarda çarşamba günü Abdülbaki D., dini eğitim gördüğü yerin yakınındaki bir ahırda asılı halde bulundu. Çocuğun cenazesi, otopsisinin ardından yakınları tarafından toprağa verildi.

Yaşanan olayın ardından intihar eden çocuğun dini eğitim veren kursa gitmek istememesine rağmen ailesinin zorlamasıyla 1 yıldır eğitim gördüğü iddialarına ilişkin Şanlıurfa Valiliği adli ve idari soruşturma başlattı. Yürütülen soruşturma kapsamında söz konusu kursun kapatıldığı öğrenildi. Soruşturma kapsamında kursta öğrencilerden sorumlu eğitmen olduğu belirtilen A.P., ifadesi alınmak üzere gözaltına alındı.

Ailenin şikayetçi olmadığı olayla ilgili olarak Şanlıurfa Barosu, Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığı’na verdiği dilekçede çocuğun ölümüne ilişkin kamu davası açılması için iddianame hazırlanmasını talep etti. Baro; dilekçesinde ayrıca Şanlıurfa Valiliği, İl Müftülüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve çocuğun eğitim gördüğü kursun sorumluları hakkında suç duyurusunda bulundu. Konuyla ilgili Baro başkanlığından yapılan açıklamada, “12 yaşındaki bir çocuk elektrik kablosunu nasıl temin etti, düzeneği nasıl hazırladı veya olayın vuku bulduğu ahır kursun hemen yakınında olmasına rağmen buraya neden bakılmadığı ya da neden göz ardı edildiği hususlarının da etraflıca araştırılmasını talep etmekteyiz” denildi

Salih DarıcıSalih Darıcı

Salih Darıcı Haberleri, Köşe Yazıları,Yorumları Şanlıurfa Birecik

YORUMLAR