Anadolu Haberler - Türkiye ve Dünya'dan En Doğru Haber Kaynağı  - Son Dakika Haberler, Türkiye Gündemi haberleri
HV
26 NİSAN Cuma 11:40

Şanlıurfa'da trafik sıkışıklığına çözüm: Azerbaycan Bulvarı Seyrantepe'ye bağlanıyor

Şanlıurfa’da yeni yol açma ve yol genişletme çalışmalarını sürdüren Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi artan nüfus ve araç sayısını da dikkate alarak Diyarbakır yolunu Seyrantepe mahallesine bağlayacak olan 50 metre genişliğindeki Azerbaycan Bulvarında çalışmalarını sürdürüyor.

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 06-03-2023 15:26
Şanlıurfa'da trafik sıkışıklığına çözüm: Azerbaycan Bulvarı Seyrantepe'ye bağlanıyor

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, artan nüfus ve araç sayısını göz önünde bulundurarak Diyarbakır yolunu Seyrantepe mahallesine bağlayacak olan 50 metre genişliğindeki Azerbaycan Bulvarı üzerinde çalışmalarını sürdürüyor. Geçtiğimiz yıl trafiğe açılan 11 kilometrelik Buluntu Hoca Bulvarının devamı niteliğindeki bu yol, kent trafiğini rahatlatmayı ve on binlerce aracın şehir merkezi trafiğine girmeden seyahat etmelerini sağlamayı hedefliyor.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Azerbaycan Bulvarındaki çalışmaları yerinde inceledi ve teknik ekibinden bilgi aldı. Şanlıurfa’da yeni açılan yollar ve çevre yolu bağlantılarıyla trafikteki süreyi kısaltıp konforu artırdıklarını belirten Başkan Beyazgül, Azerbaycan Bulvarı'nın terasman çalışmalarının yüzde 70'inin tamamlandığını ifade etti.

Başkan Beyazgül, Azerbaycan Bulvarı'nın Maşuk-Öğütçü ve Kuzey şehriyle bir bağlantı kuracağını ve trafik yükünün bir kısmını Kuzey Batı çevre yolu vasıtasıyla Seyrantepe ve Mehmetçik mahallelerine taşıyarak trafikte rahatlama sağlayacağını söyledi. Ayrıca, Azerbaycan Bulvarı'nın kentsel dönüşüm çalışmalarında önemli bir trafik akışı sağlayacağını ve yeni kurulan Seyrantepe ve Mehmetçik mahallelerinde konut ihtiyacını karşılamak için uydu şehirler kuracaklarını belirtti.

Bunun yanı sıra, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi'nin kent genelinde yürüttüğü ulaşım projeleriyle trafikteki süreyi kısaltmak ve konforu artırmak için çevre yolu bağlantıları ve yeni yollar açtığı biliniyor. Bu projeler arasında Buluntu Hoca Bulvarı da yer alıyor ve Diyarbakır yolu ile Mardin yolu arasındaki 11 kilometrelik çevre yolu, trafik yükünü azaltarak konforlu bir ulaşım sağlıyor.

Salih DarıcıSalih Darıcı

Salih Darıcı Haberleri, Köşe Yazıları,Yorumları Şanlıurfa Birecik

YORUMLAR