Anadolu Haberler - Türkiye ve Dünya'dan En Doğru Haber Kaynağı  - Son Dakika Haberler, Türkiye Gündemi haberleri
HV
29 NİSAN Pazartesi 06:55

Sosyal Hizmet Modellerinde Yapılan Düzenleme İle Çeşitli Destekler Artırıldı

Türkiye'de sosyal hizmet modellerinde yapılan yeni düzenleme ile birlikte engelli aylıkları ve sosyal yardım ödemelerinde artışlar gerçekleştirildi. Ayrıca, Evde Bakım Yardımı ve Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) gibi hizmetlerde ekonomik destek tutarları artırıldı.

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 15-01-2024 11:21
Sosyal Hizmet Modellerinde Yapılan Düzenleme İle Çeşitli Destekler Artırıldı

Türkiye'de sosyal hizmet modellerinde gerçekleştirilen yeni düzenleme ile çeşitli destekler artırıldı. Aileleri ve bireyleri kucaklayan sosyal yardım ve hizmetlerin kapasitesinin ve etkinliğinin arttırılması hedefleniyor.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı, ocak ayı memur maaş katsayısındaki düzenleme sonrasında sosyal hizmet modellerindeki ücretlere yönelik açıklamalarda bulundu. Türkiye Yüzyılı'nda tüm toplumu hedefleyen sosyal hizmet ve yardımların kapasitesini iyileştirmeyi amaçlayan Bakan, yeni hizmet modelleri ve alanları geliştirerek toplumun ihtiyaçlarına cevap verme çabalarının devam edeceğini vurguladı.

Engelli aylıklarında ve sosyal yardım ödemelerinde yapılan artışlarla ilgili olarak Bakan şu bilgileri paylaştı:

  • Yaşlı aylığı 2 bin 348 liradan 3 bin 504 liraya yükseltildi.
  • Yüzde 40-69 arası engelli oranına sahip vatandaşların aylıkları 1.874 liradan 2 bin 797 liraya çıkarıldı.
  • Yüzde 70 ve üzeri engelli raporu bulunan vatandaşların aylıkları 2 bin 811 liradan 4 bin 196 liraya çıkarıldı.
  • 18 yaş altı engelli yakınına ödenen aylık 1.874 liradan 2 bin 797 TL'ye yükseltildi.

Evde Bakım Yardımı uygulaması kapsamında yapılan ödemelerin geçen yıl toplamda 116,2 milyar lira olduğunu belirten Bakan, aylık ortalama 560 bin engelli vatandaşa Evde Bakım Yardımı yapıldığını ifade etti. Ocak-temmuz dönemi için Evde Bakım Yardımı'nın 5 bin 97 liradan 7 bin 608 liraya çıkarıldığını açıkladı.

Çocuklara yönelik Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) hizmetlerinde de ekonomik destek tutarlarında düzenleme yapıldığını belirten Bakan, çocuk başına yapılan ekonomik destek tutarını ortalama 3 bin 571 liradan 5 bin 330 liraya yükselttiklerini ve koruyucu ailelere çocuk başına yapılan ödemelerin aylık ortalamasını 5 bin 705 liradan 8 bin 895 liraya çıkardıklarını ifade etti.

Salih DarıcıSalih Darıcı

Salih Darıcı Haberleri, Köşe Yazıları,Yorumları Şanlıurfa Birecik

YORUMLAR