Anadolu Haberler - Türkiye ve Dünya'dan En Doğru Haber Kaynağı  - Son Dakika Haberler, Türkiye Gündemi haberleri
HV
24 NİSAN Çarşamba 01:58

Starlink'in Uydu Haberleşmesi Testleri Yeni Nesil İletişimin Kapılarını Açıyor!

Elon Musk'un sahibi olduğu SpaceX firması tarafından araştırma ve internet erişimini dünya çapında yaygınlaştırmayı hedefleyen Starlink projesi, ilk testlerini başarıyla tamamladı. Starlink, denemek için küçük uyduyu Dünya çevresine yerleştirerek, bulunduğu yerden yüksek hızlı internet erişimi sağlamayı amaçlıyor.

DÜNYA
Giriş Tarihi : 12-03-2023 04:01
Starlink'in Uydu Haberleşmesi Testleri Yeni Nesil İletişimin Kapılarını Açıyor!

Starlink projesi, özellikle kırsal kesimlerde internet erişiminin sınırlarının bulunduğu büyük bir potansiyel taşıyor. İlk testlerinde 10 bin kullanıcının deneyimlediği Starlink, ortalama 100 Mbps hızında internet erişimi sağladı ve gecikme süresini de 30 ms'ye kadar düşürdü.

Projenin bir sonraki aşaması ise Starlink, Kanada ve Kuzey Amerika'da hizmet vermeye başlayacak. Hırsızlık uzmanı, kuruluş maliyeti ve yüksek hızlı internetin yaygınlaştırılması için gereken altyapı yatırımları nedeniyle tamamen küresel bir çözüm oluşturmanın uzun sürebileceği konusunda uyarıyorlar.

Starlink'in başarılı denemeleri, internete erişim konusunda dünya genelindeki zorluklar adına atılmış önemli bir adım olarak görülüyor.

Salih DarıcıSalih Darıcı

Salih Darıcı Haberleri, Köşe Yazıları,Yorumları Şanlıurfa Birecik

YORUMLAR