Anadolu Haberler - Türkiye ve Dünya'dan En Doğru Haber Kaynağı  - Son Dakika Haberler, Türkiye Gündemi haberleri
HV
29 NİSAN Pazartesi 09:33

TBMM Genel Kurulu bugün 30. Meclis Başkanlığı için seçim yapacak.

TBMM Genel Kurul, bugün saat 14.00'te toplanarak önemli bir oturum gerçekleştirecek. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ve kabine üyeleri yemin edecek ve aynı zamanda TBMM Başkanı seçimi yapılacak.

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 07-06-2023 11:09   Güncelleme : 07-06-2023 11:09
TBMM Genel Kurulu bugün 30. Meclis Başkanlığı için seçim yapacak.

TBMM Başkanlığı için aday olan isimler arasında AK Parti İstanbul Milletvekili Numan Kurtulmuş, CHP Ankara Milletvekili Tekin Bingöl, Yeşil Sol Parti Adana Milletvekili Tulay Hatimoğulları Oruç, İYİ Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Cihan Paçacı, DEVA Partisi İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu ve Gelecek Partisi Antalya Milletvekili Serap Yazıcı Özbudun yer alıyor.

Öte yandan, Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı ve İstanbul Milletvekili Erkan Baş, tutuklu TİP Hatay Milletvekili Şerafettin Can Atalay'ın adaylık dilekçesini TBMM Genel Sekreterliği'ne sundu.

Seçim gizli oyla yapılacak ve birinci ve ikinci turda 400 oy yani üye tam sayısının üçte iki çoğunluğu gerekecek. Üçüncü turda ise 301 oy yani salt çoğunluk aranacak. Üçüncü oylamada salt çoğunluk sağlanamazsa, en çok oy alan iki aday için dördüncü oylama gerçekleştirilecek.

Dördüncü oylamada en fazla oy alan üye, TBMM Başkanı olarak seçilecek.

Salih DarıcıSalih Darıcı

Salih Darıcı Haberleri, Köşe Yazıları,Yorumları Şanlıurfa Birecik

YORUMLAR