Anadolu Haberler - Türkiye ve Dünya'dan En Doğru Haber Kaynağı  - Son Dakika Haberler, Türkiye Gündemi haberleri
HV
27 NİSAN Cumartesi 22:50

TBMM Genel Kurulu'nda gergin anlar yaşandı. Karton dövizler havalarda uçuştu

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun muhalefete yönelik, "ABD'nin çocuklarısınız" sözleri Genel Kurul Salonu'nda tansiyonu yükseltti.

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 11-12-2022 23:33
TBMM Genel Kurulu'nda gergin anlar yaşandı. Karton dövizler havalarda uçuştu

Bakan Soylu, "'Cari açık uyuşturucu parasıyla kapanıyor' iftirasını attırmayız. Bedeli kanla ödense de bu iftirayı devlete attırmayacağız. Siz bizden PKK ile uyuşturucu ile mücadelenin intikamını alıyorsunuz. ABD'nin çocuklarısınız" dedi.

Bu sözlerin ardından ayağa kalkan CHP'li milletvekilleri yanlarında getirdiği karton pankartları Soylu'ya ve AK Parti sıralarına fırlattı. Bunun üzerine AK Parti ve CHP'li milletvekilleri arasında arbede yaşandı. AK Parti'li vekiller Süleyman Soylu’nun önünde set oluşturdu.

AK Parti Grup Başkanvekili Mussavvat Dervişoğlu, "Allaha şürkürler olsun ki bir kez bile emperyalizme kapılmadık, bu ithamı kendilerine iade ediyoruz." dedi.

Bunun üzerine CHP'li Engin Altay, "1 Mart tezkeresine evet diyen mi, hayır diyen mi Amerikancıdır?" diye karşılık verdi.

BAKAN YANIK'IN KONUŞMASI SIRASINDA DA GERGİNLİK YAŞANDI

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık'ın bütçe konuşması sırasında da gerginlik vardı.

Muhalefet partileri 6 yaşındaki çocuğa taciz olayında Bakanlığın ihmali olduğu gerekçesiyle Yanık'ı istifaya çağırdı. Muhalefet vekilleri Yanık konuşurken arkasını döndü.

Bakan Yanık, "Bizi itham edenler kendi teşkilatlarındaki onlarca tacize, istismara sessiz kaldı. Bizi sessiz kalmakla suçlayanlar kendi sicillerini bu bağırışla örtemeyecekler. Siz önce kendi içinizdeki sesssiz kaldığınız tacizlere, tecavüzlere bakın. Kandil baronlarının el ele, göz göze oturduğu 12 yaşındaki kız çocuklarına ses çıkarmayanlar gelip burada bana ahlak dersi vermesin." dedi.

Tartışmaların ardından İçişleri, Aile ve Sağlık Bakanlığı bütçeleri Meclis Genel Kurulu’nda kabul edildi.

 

Salih DarıcıSalih Darıcı

Salih Darıcı Haberleri, Köşe Yazıları,Yorumları Şanlıurfa Birecik

YORUMLAR