Anadolu Haberler - Türkiye ve Dünya'dan En Doğru Haber Kaynağı  - Son Dakika Haberler, Türkiye Gündemi haberleri
HV
29 NİSAN Pazartesi 09:46

TBMM’nin yeni yasama yılı bugün başlıyor: Gündemde neler var?

TBMM, 28. Dönem 1. Yasama Yılı’na bugün başlıyor. Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş’un başkanlığında toplanacak olan Genel Kurul’da, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni yasama yılının başlaması nedeniyle bir konuşma yapacak. Ayrıca, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer de anayasa gereği yemin edecek. Meclisin gündeminde ise seçim yasası, kripto para yasası, ruh sağlığı yasası ve Paris İklim Anlaşması gibi önemli konular var.

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 18-06-2023 02:33
TBMM’nin yeni yasama yılı bugün başlıyor: Gündemde neler var?

TBMM, 14 Mayıs seçimlerinin ardından yeni milletvekilleriyle birlikte 28. Dönem 1. Yasama Yılı’na bugün başlıyor. Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş’un başkanlığında toplanacak olan Genel Kurul’da, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni yasama yılının başlaması nedeniyle bir konuşma yapacak. Erdoğan’ın konuşmasında ekonomiden iç-dış politikaya kadar önemli mesajlar vermesi bekleniyor. Ardından da, yaz aylarında bakanlığa atanan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer de ilk kez Meclis’e gelerek yemin edecek.

TBMM’nin yeni yasama yılının başlaması nedeniyle ilk tören, saat 13.30’da TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’un Atatürk Anıtı’na çelenk koyması ile başlayacak. Saat 14.00’de toplanacak olan Genel Kurul’da, Kurtulmuş’un açış konuşmasının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan Genel Kurul’a hitap edecek.

TBMM’nin yeni yasama yılına, 2023 seçimlerine dönük, Seçim ve Siyasi Partiler Yasası değişikliği, kripto para piyasasının yasal altyapıya kavuşturulması, ruh sağlığı hizmetlerinin iyileştirilmesi gibi önemli gündem maddeleri olması bekleniyor. İklim değişikliğiyle mücadeleyi içeren Paris İklim Anlaşması da Meclis’in onayına sunulacak ilk uluslararası sözleşmelerden olacak.

Salih DarıcıSalih Darıcı

Salih Darıcı Haberleri, Köşe Yazıları,Yorumları Şanlıurfa Birecik

YORUMLAR