Anadolu Haberler - Türkiye ve Dünya'dan En Doğru Haber Kaynağı  - Son Dakika Haberler, Türkiye Gündemi haberleri
HV
27 NİSAN Cumartesi 14:46

Tunceli’de kayıp 3 gencin arama çalışmaları

Tunceli’de 21 Nisan günü Munzur Çayı’na uçan otomobildeki 3 gençten 17 gündür haber alınamıyor. Kayıp gençleri bulmak için başlatılan arama çalışmaları devam ediyor. Arama çalışmalarına 1200 kişilik bir ekip katılıyor.

ASAYİŞ GÜVENLİK
Giriş Tarihi : 09-05-2023 02:59
Tunceli’de kayıp 3 gencin arama çalışmaları

Kayıp gençler kim?

Kayıp gençler, Mehmetcan Demiral (22), Baran Aslantaş (22) ve Azad Demiral (21). Ramazan Bayramı tatilinde Diyarbakır’dan geldikleri Tunceli’de, doğal güzellikleriyle öne çıkan Ovacık ilçesindeki Munzur Gözeleri’ni görmek istemişlerdi. Ancak Tunceli-Ovacık kara yolunun 40’ıncı kilometresindeki Aşağı Torunoba mevkisinde, sürücünün kontrolünü yitirmesi sonucu otomobilleri Munzur Çayı’na uçtu. Otomobildeki 3 genç, suda kayboldu.

Arama çalışmalarında son durum

Kayıp gençler için AFAD, UMKE, Diyarbakır, Bingöl, Şanlıurfa, Afyonkarahisar, Ankara, İstanbul, Van, Erzurum ve Adana’dan Jandarma Su Altı Arama Kurtarma (JAK) timleri, Jandarma Komando Özel Asayiş Komutanlığı (JÖAK), Konya, Elazığ ve Ankara İl Emniyet Müdürlüğü Su Altı Amirliği, İl Emniyet Müdürlüğü, Ankara, İstanbul, Mersin, Diyarbakır Büyükşehir ve Tunceli Belediyesi, Munzur Arama Kurtarma (MUDAK), ANDA Arama Kurtarma Derneği, Turkuaz Arama Kurtarma, Doğa Koruma ve Milli Parklar Şubesi, Milli Eğitim Arama ve Kurtarma ile farklı kurumlardan oluşan 1200 kişilik bir ekip arama çalışması başlattı.

Arama çalışmalarının yapıldığı Munzur Çayı ile Uzunçayır Baraj Gölü’nün su seviyesini düşürmek için 4 Mayıs’ta baraj kapakları açıldı. Valilik talebiyle açılan kapaklardan saniyede 250 metreküpe çıkartılırken, 3 günde toplamda 35 milyon metreküp suyun boşaltılacağı öğrenildi. Arama çalışmalarının yapıldığı Uzun Çayır Baraj Gölü’nde ve Mameki Köprüsü ayaklarında 1 metrelik su düşüşünün olduğu gözlemlendi.

Aramalarda helikopter, insansız hava aracı, su altı arama robotu, dron ile botlar kullanılıyor. Su altında dalgıçlar, Emniyet Su Altı, JÖAK ve JAK ekipleri “Yandan taramalı Sonar” ve “ROW” cihazlarıyla arama yapıyor. Gönüllü ekipler su kenarında gözlem yaparken botlu ekipler yüzeyde aramalarını gerçekleştiriyor.

Kayıp gençlerin yakınları ne diyor?

Kayıp gençlerin yakınları ise umutlarını yitirmeden bekleyişlerini sürdürüyor. Kaybolan Mehmetcan Demiral’ın babası Mehmet Demiral “Oğlumun bulunmasını istiyorum. Oğlumu bulana kadar buradan ayrılacak değilim” dedi. Kaybolan Baran Aslantaş’ın babası Mehmet Aslantaş ise “Oğlumun bulunmasını istiyorum. Oğlumu bulana kadar buradan ayrılacak değilim” dedi.

Kaybolan Azad Demiral’ın babası Mehmet Demiral ise “Oğlumun bulunmasını istiyorum. Oğlumu bulana kadar buradan ayrılacak değilim” dedi.


Meta açıklaması: Tunceli’de kaybolan 3 gencin arama çalışmalarının son durumunu bu makalede okuyabilirsiniz. Kaybolan gençler kimdir? Arama çalışmalarına kimler katılıyor? Kaybolan gençlerin yakınları ne diyor? Tüm bu soruların cevabını bu makalede bulacaksınız.

Salih DarıcıSalih Darıcı

Salih Darıcı Haberleri, Köşe Yazıları,Yorumları Şanlıurfa Birecik

YORUMLAR