Anadolu Haberler - Türkiye ve Dünya'dan En Doğru Haber Kaynağı  - Son Dakika Haberler, Türkiye Gündemi haberleri
HV
28 NİSAN Pazar 18:48

Turistik Doğu Ekspresi Seferlerine Yoğun İlgi Devam Ediyor

Trenin sadece bir ulaşım aracı değil, turizmin canlandırılmasından sanatın çeşitli alanlarının geliştirilmesine kadar çok önemli fırsatlar sunan bir araç olduğunu vurgulayan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, bu kapsamda Ankara-Kars parkurunda Doğu Ekspresi'ne alternatif olarak turizm amaçlı Turistik Doğu Ekspresi'nin sefere konulduğunu hatırlattı.

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 14-03-2024 14:06   Güncelleme : 15-03-2024 05:32
Turistik Doğu Ekspresi Seferlerine Yoğun İlgi Devam Ediyor

Bakan Uraloğlu, Turistik Doğu Ekspresi'nin sezon seferlerine ilişkin bilgi vererek, Ankara-Kars yönünde 42, Kars-Ankara yönünde 42 olmak üzere toplam 84 tren seferi düzenlendiğini ve dönem sonu itibarıyla bu seferlerde 11 bin 611 yolcunun seyahat ettiğini açıkladı.

Turistik Doğu Ekspresi'nin rotası üzerinde yaklaşık 3'er saatlik duraklarla Anadolu'nun önemli şehirlerine uğradığını belirten Bakan Uraloğlu, Erzincan, Erzurum, İliç, Divriği ve Sivas gibi noktalarda yolcuların Anadolu'nun zengin ekonomik, sosyal ve kültürel hayatını keşfederken bölgeye hareketlilik kazandırdığına dikkat çekti.

Ayrıca, Bakan Uraloğlu, seyahatseverlere iki yeni rota müjdesi vererek Ankara ile Diyarbakır arasında Ankara-Diyarbakır-Ankara Turistik Treni ve Ankara ile Tatvan arasında Ankara-Tatvan-Ankara Turistik Treni'nin işletilmeye başlanacağını duyurdu. Bu yeni turistik trenlerin, 9 yataklı vagon ve yemekli vagonla donatıldığını belirtti.

Turistik trenlerin geçtiği güzergahta doğal, tarihi ve kültürel değerlerin görülebileceğini ifade eden Bakan Uraloğlu, Ankara-Diyarbakır-Ankara Turistik Treni'nin başkentten 19 Nisan Cuma günü saat 15.55'te, Diyarbakır'dan ise 21 Nisan Pazar günü saat 12.00'de hareket edeceğini ve Ankara-Tatvan-Ankara Turistik Treni'nin Ankara'dan 17 Nisan Çarşamba günü saat 15.55'te, Tatvan'dan ise 19 Nisan Cuma günü saat 06.35'te kalkacağını belirtti.

Tren seferlerinin haziran ayına kadar belirli günlerde karşılıklı hizmet vereceğini ve belirli merkezlerde duracağını ifade eden Bakan Uraloğlu, bu trenlerin bilet satışlarının bu hafta başladığını da ekledi.

 

Salih DarıcıSalih Darıcı

Salih Darıcı Haberleri, Köşe Yazıları,Yorumları Şanlıurfa Birecik

YORUMLAR