Anadolu Haberler - Türkiye ve Dünya'dan En Doğru Haber Kaynağı  - Son Dakika Haberler, Türkiye Gündemi haberleri
HV
28 NİSAN Pazar 11:15

Türk öğrenci Dünya Dağ ve Kros Koşu Şampiyonası'nda Amerika'yı temsil edecek

Kenan Pala, bu yıl Avusturya'da yapılacak Dünya Dağ Ve Kros Yarışması Şampiyonası'na Amerika adına katılacak 4 sporcudan biri olarak Milli Takıma çağrıldı.

SPOR
Giriş Tarihi : 28-04-2023 10:18
Türk öğrenci Dünya Dağ ve Kros Koşu Şampiyonası'nda Amerika'yı temsil edecek

Yale Üniversitesi Ekonomi 1. sınıf öğrencisi Kenan Pala, koşmaya 5 yaşında başladığını, ortaokul, lise hayatında da koşu sporunu severek sürdürdüğünü belirterek, Avusturya’dan kupa ile dönmek için çalıştığını söyledi.

Geçen yıl Amerika'da yapılan dağ ve kros koşularında ülke ikincisi olduğunu belirten Kenan Pala, 10 Haziran 2023 tarihinde Avusturya Stubai Kenti'nde yapılacak Dünya Dağ ve Kros Yarışması Şampiyonası'nda Amerika' yı bir Türk olarak temsil edeceği için mutlu olduğunu belirterek, "Binlerce kişinin arasından seçildim. Türkiye'den yüksek lisans yapmak üzere ABD'ye gelen ailemin San Diego'da dünyaya gelen ilk çocuğuyum. Ailem, herkese karşı alçak gönüllü, yardımsever, saygılı ve çalışkan olmayı öğretti. Ülkemi temsil etmeye odaklandım. Kararlılıkla başarının mümkün olacağını kanıtlama imkanım oldu. İnanılmaz bir onur ve rüyayı ailem, Türkiye için gerçekleştirmenin gururunu yaşıyorum” dedi.

Zonguldak eski Emniyet Müdürü İdris Pala ise, torunu Kenan Pala ile  gurur duyduğunu söyledi. Emekli Emniyet Müdürü Pala, “Çok mutluyuz. Amerika’ya okumak için giden oğlum Serhat Pala ve gelinimiz Zeynep Ilgaz Pala eğitim hayatından sonra oraya yerleşip çok başarılı oldular. Başarılı iki evlat yetiştirdiler. Evlatlarımın ve torunlarımla onur ve gurur duyuyorum. Madalya ile döneceğine inandığım torunum Kenan’a başarılar diliyorum” dedi.

Hatırlanacağı gibi, Kenan Pala, ortaokul ve lise yıllarında kurduğu dernekle evsiz ve kimsesizler yardım ederek ABD kamuoyunda adını duyurmuş, California Valisi'nin oluruyla 23 Ocak günü San Diego’da ’Kenan Pala Günü’ olarak ilan edilmişti.

Translation:

Yale University first-year economics student Kenan Pala stated that he started running at the age of 5 and continued to enjoy running throughout middle and high school. He said that he is working hard to return from Austria with a trophy.

Kenan Pala, who stated that he became the national runner-up in mountain and cross-country races held in America last year, expressed his happiness at representing America as a Turk at the World Mountain and Cross Country Race Championship to be held in Stubai, Austria on June 10, 2023. He said, "I was selected among thousands of people. I am the first child born in San Diego to my family who came to the USA from Turkey for graduate studies. My family taught me to be humble, helpful, respectful, and hardworking towards everyone. I focused on representing my country. I had the opportunity to prove that success is possible with determination. I am experiencing an incredible honor and the pride of realizing a dream for my family and Turkey.”

Idris Pala, former Chief of Police in Zonguldak, said he is proud of his grandson Kenan Pala. Retired Chief of Police Pala said, "We are very happy. My son Serhat Pala and daughter-in-law Zeynep Ilgaz Pala went to America for education and settled there after being very successful. They raised two successful children. I am proud of my children and grandchildren. I wish success to my grandson Kenan, whom I believe will come back with a medal."

Salih DarıcıSalih Darıcı

Salih Darıcı Haberleri, Köşe Yazıları,Yorumları Şanlıurfa Birecik

YORUMLAR